Skocz do zawartości

Jak zwiększyć przyczepność nakrętek od słoików?

Pomocna odpowiedź

Jak zrobić żeby nakrętki od słowików miały lepsza przyczepność. Myślałem zęby jakoś nałożyć gumę, ale nie wiem jak ;/ i jaka ;/.

Można wyciąć z dętki od koła motoroweru odpowiedniej szerokości pierścienie lub wykorzystać gumowe uszczelki, oczywiście trzeba je przykleić żeby nie spadały.

Jednak najlepiej pozyskać kółka od jakieś zabawki lub modelu, albo kupić gotowe w sklepie modelarskim.

Albo oklej gumą z dętek albo natnij "karb" pilnikiem jak na monecie.

Sam pomysł z wykorzystaniem zakrętek od słoików jest troche nie trafiony...

Ja wykorzystałem nakrętki z butelek PET i okleiłem matą antypoślizgową do dywanów 🙂

16875 ?

Zaskakuje mnie ludzka pomysłowość...

Ja tam mam zamiar spróbować czegoś takiego :

http://www.metacafe.com/watch/986844/weird_transformation/

Do pozyskiwania kółek i materiałów... nawet jak nie będzie idelakie okrągły to można zamocować gwoździem na wiertarce i papierem ściernym wyrównać... nie każdy ma go dyspozycji tokarke. Pozatym można wyciąć jakie się chce elementy plastikowe z śmiecia ;]

Niestety u mnie rodzina zaprotestowała przed takim zastosowaniem piekarnika :/ Więc nie sprawdze metody...narazie przynajmniej 🙄

Już lepsza taśma antypoślizgowa... taka na krawędzie schodów. Izolacyjna odpada - przynajmniej ta o któej myśle.. z kumplem oklejaliśmy koła RC-ką do driftu -żęby się ślizgały ;] A nie o to to chodzi...

Używałem i dętki i taśmy antypoślizgowej. Dętka jest dobra, ale mata antypoślizgowa jest jeszcze lepsza.

Mój bocik sie ślizgał na dętce.

• 8 miesiące później...
  • 3 miesiące później...

Ja proponuje mate antypoślizgową ze spodu podkładki pod mysz(chodzi o tą czarną piankę).

Według mnie jest to najlepsza metoda służąca zwiększeniu przyczepności kół. 😋

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...