kapshtag Napisano Lipiec 26, 2022 Udostępnij Napisano Lipiec 26, 2022 Hej, kilka miesięcy temu kupiłem wyświetlacz 7.84" z zamiarem użycia go w malince. Dotarł, sprawdziłem go w komputerze czy działa i zapomniałem o nim. Dzisiaj przyszedł dzień gdy zabrałem się za próbę użycia go z malinką - niestety bez skutku. Specyfikacja jaką podaje producent (7.84 inch 1280x400 IPS TFT LCD Display w/HDMI Board for Raspberry Pi (buydisplay.com)) Wyświetlacz działa poprawnie na komputerze z Windowsem, obraz wyświetla się w rozdzielczości 1280x400@60Hz Po podłączeniu do malinki (Zero W) nic się nie dzieje. Malina sprawna, na zwykłym monitorze jest okej. Próbowałem dodać wpisy do pliku config.txt: hdmi_force_hotplug=1 hdmi_group=2 hdmi_mode=87 hdmi_force_mode=1 hdmi_cvt=1280 400 60 w ostatniej linijce zamieniałem też miejscami 1280 i 400 oraz próbowałem wstawić niższą częstotliwość, bez zmian. Próbowałem też użyć edid, ale również bez skutku - dostaje komunikat o nieznanym formacie. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź