Bart30 Napisano 18 stycznia Udostępnij Napisano 18 stycznia Witam. Nigdy nie programowałem arduino. Mam problem z wtłoczeniem pliku HEX do Arduino Uno. Avrdude nie pomaga ponieważ twierdzi że nie ma dostępu do pliku. Czy przy instalacji aplikacji Arduino muszę nadawać jakieś uprawnienia dostępu? Proszę o wskazówki. Ewentualnie jeśli ktoś w okolicach Mielca się podejmie zaprogramować moje urządzenie plikiem, który dostarczę to chętnie zapłacę. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta 18 stycznia Udostępnij 18 stycznia A czemu to musi być koniecznie plik Hex?? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bart30 18 stycznia Autor tematu Udostępnij 18 stycznia Ponieważ dostałem gotowy program w tym formacie i instrukcję jak zaprogramować arduino przez avrdude jednak coś mi nie wyszło. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta 18 stycznia Udostępnij 18 stycznia (edytowany) Z avrdude nie pomogę, ale jest taki program X-loader i tym ponoć się da wgrać Hex Edytowano 18 stycznia przez farmaceuta Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Bart30 18 stycznia Autor tematu Udostępnij 18 stycznia Ok. Spróbuję w ten sposób. Chyba że Pan się podejmie. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta 18 stycznia Udostępnij 18 stycznia A mogę się podjąć, ale to strata paliwa bo czynność nie jest jakoś skomplikowana...najpierw upewnię się że to dziala 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bart30 18 stycznia Autor tematu Udostępnij 18 stycznia Zadziałało🙂 Dziękuję. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź