Skocz do zawartości

Attiny1606 - przerwanie załącza się bez względu na stan przycisku.

Pomocna odpowiedź

A to faktycznie. Też mam kilka takich starych pozycji na półce i trochę już trącają myszką, to znaczy nadal zawierają cenną wiedzę, nadal można kupić te starsze procesorki i spokojnie wykorzystać porady tam zawarte, ale korcą też nowe, w których rzeczy robi się już inaczej i do tego są lepiej wyposażone (więcej wszystkiego) i wycenione... Nie mniej jedna cenna porada w takich pozycjach zawsze się sprawdza, czytać noty katalogowe i sprawdzać erraty, to się chyba nigdy nie przedawni i pozwala namierzyć takie błędy. 🙂

• Lubię! 1

To znaczy, ta książka nie jest taka stara - 2021 r. Po prostu zgaduję, że opisali akurat  generację, ponieważ wiele projektów bazuje na Arduino, czyli przeważnie 328P. A teraz wstawić kolejną serię kodów źródłowych dla innej rodziny i książka dwa razy taka.... Mimo tego tę lekturę czytało mi się naprawdę przyjemnie, opisuje zarówno część elektroniczną, jak i programistyczną.

(edytowany)

Te nowsze procki też są nawet ciekawe. Kupiłem Pi Pico aby sobie popróbować ARM, no ale poddałem się na etapie konfiguracji oprogramowania... Jakieś Pythony, WinAVRy, nieznane nikomu środowiska programistyczne.... No i tak do dzisiaj malinka leży sobie u mnie na półce. Jednak takie bardziej przestarzałe konstrukcje mnie o wiele bardziej kręcą - w tym wspomniany 6502. Mam też płytę główną z Pentkiem III, gdzie czasami sobie odpalę aby zagrać w Pinballa na Win2000. Można oczywiście to zrobić na VM, ale dla mnie to nie to samo.

Edytowano przez JammyCrazy

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...