ziober Napisano Listopad 11, 2006 Udostępnij Napisano Listopad 11, 2006 Witam. Dziś "kupiłem" od mojego dziadka takie oto kołka za 1,5 flaszki (alusy ). Wie ktoś moze skąd one są? Bo dziadek mi mówił ze je znalazł na złomie . Oraz mogłby mi ktoś powiedzieć jakbym mógł połączyc te kołka z silnikiem od CD? srednica ośki silnika ma 1mm natomiast srednica otworu w tych kolkach 6mm wie ktoś jak mozna to ze soba połączyć?
Treker (Damian Szymański) Listopad 11, 2006 Udostępnij Listopad 11, 2006 A nie są one przypadkiem za cięzkie na silniki od Cd? wedłóg mnie są one idealne to gąsienic
Gość Listopad 11, 2006 Udostępnij Listopad 11, 2006 Do gąsienic są na prawdę w sam raz. Jeśli silnik od CD’ka je uciągnie, to można spróbować kupić drut 6mm i na środku wywiercić otwór o średnicy 1mm, a następnie taki drut wbić do oryginalnego otworu w kółku. Problemem jest tylko zrobienie tego otworu idealnie na środku.
ziober Listopad 11, 2006 Autor tematu Udostępnij Listopad 11, 2006 Treker, przeciez pisałem, że to alusy kółka maja srednice 3,5 cm. Gąsienica pasuje na nie w sam raz Widzialem ze dziadek ma też mniejsze powiedział ze jeszcze jutro coś poszuka . A wracając do tej gąsienicy to mam gąsienice z klocków lego, 2 kołka się w niej spokojnie mieszczą ale 3 już ledwo co Bardziej jestem za tym 2 wariantem z 3 kołami w jednej gąsienicy. A silniczki od CD powinny sobie poradzić ( każdy silnik będzie napędzał 1 koło - w sumie 6 silników) będe jeszcze zapinał do nich przekładnie pewnie coś koło 1:3 tylko gdzie ja to upchne....
Gość Listopad 12, 2006 Udostępnij Listopad 12, 2006 Ważne jest aby silniczki, były o jak najbardziej zbliżonych parametrach, czyli z tego samego typu CD(a mimo to, identyczne silniczki mogą się różnić )...
ziober Listopad 12, 2006 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2006 A jak obilczyć moc zamienianą na kolach zębatych? Np jeśli duze koło za 30 ząbków a mniejsze 10 ząbków to dzielimy 30 przez 10?
Gość Listopad 12, 2006 Udostępnij Listopad 12, 2006 Tak. Tylko ważne jest gdzie jest małe, a gdzie duże koło Małe na silniczku, a duże na kole
ziober Listopad 20, 2006 Autor tematu Udostępnij Listopad 20, 2006 Daniel93, chyba jadnak zrezygnuje z tych silników od CD i kupie sobie 2 servomechanizmy
ziober Listopad 22, 2006 Autor tematu Udostępnij Listopad 22, 2006 A co byście powiedzieli na ES-35 ?
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »