Skocz do zawartości

Przemyślenia nt. Raspberry PI (KODI itp.)

Kurczakos

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich. Po kilkudniowych bojach zatoczyłem wielkie koło. Mianowicie do tej pory używałem mojego RPi 4 jako komputer w salonie używając go sporadycznie do oglądania filmów lub muzyki na youtubie korzystając do tego celu z Raspberry OS i przeglądarki Chromium na starym TV. Zderzenie ze ścianą nastąpiło gdy chciałem uruchomić film na Netflixie, otóż Chromium nie obsługuje Netfilxa. Spędziłem godziny na próbach instalowania różnych dystrybucji KODI, instalacji wtyczek (z niewiadomego źródła) i ciągle coś nie działało (a właściwie nic nie działało). Postanowiłem wrócić do Raspberry OS wwersji 32 bit + przeglądarka Firefox i to załatwiło sprawę. Youtube działa, Netfilx też. Zaznaczę że rzadko oglądam TV i do w/w zastosowań to fabryczny OS Rpi to chyba najlepsze wyjście.

Jeśli macie inne przemyślenia chętnie je poznam.

Pozdrawiam.

• Lubię! 1

(edytowany)

Aktualizacja odnośnie powyższego - Netflix działa nawet na 32 bitowym Chromium z wgranym dodatkiem Wivedine. Chromium działa szybciej niż Firefox

Edytowano przez Kurczakos
  • Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.