Skocz do zawartości

Windows 10 nie rozpoznaje STM32f4

Prometeusz332

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry,

problem pewnie może być prosty dla większości ale ja nie mogę dojść do rozwiązana. Otóż chcę zacząć tworzyć na STM32F4 tylko nie jestem wstanie wgrać na niego najprostszego kodu (blink). Arduino czy platfromIO w VS code go nie widzą i nie ma się co dziwić bo windows wyświetla płytkę tak:
image.thumb.png.a9bbeb7d8d10890740d0c95490756b56.png

leciałem z tym tutorialem: 

sam boot loader wgrałem ,sterowniki maple zainstalowałem rezystor też mam i nie jestem pewien czemu nie działa. 

Próbowałem to naprawić z kilku innych poradników ale nic z tego nie wyszło.

Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂

Edytowano przez Prometeusz332

Dnia 19.08.2024 o 10:31, Prometeusz332 napisał:

Dzień dobry,

problem pewnie może być prosty dla większości ale ja nie mogę dojść do rozwiązana. Otóż chcę zacząć tworzyć na STM32F4 tylko nie jestem wstanie wgrać na niego najprostszego kodu (blink). Arduino czy platfromIO w VS code go nie widzą i nie ma się co dziwić bo windows wyświetla płytkę tak:
image.thumb.png.a9bbeb7d8d10890740d0c95490756b56.png

leciałem z tym tutorialem: 

sam boot loader wgrałem ,sterowniki maple zainstalowałem rezystor też mam i nie jestem pewien czemu nie działa. 

Próbowałem to naprawić z kilku innych poradników ale nic z tego nie wyszło.

Z góry dziękuję za odpowiedź 🙂

Witam

Widać sterowniki nie zostały poprawnie zainstalowane w Windows. Zatem żadne środowisko nie zaprogramuje go.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.