Skocz do zawartości

Jakie przetwornice polecacie 230V /24V i 5V potrzebuje do puszki w wewnątrz

Pomocna odpowiedź

Napisano

Czesc Wszystkim 

Mam dylemat potrzebuje użyć przetwornicy takiej żeby mógł to zamknąć w puszce w środku.

Dwie przetwornice 230V /24V max do 1A

230V/5V max do 800mA

Znalazłem coś takiego ale nie wiem. Czy warto?

https://abc-rc.pl/pl/products/przetwornica-ac-dc-230v-na-24v-1a-separacja-napiec-18997.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwyL24BhCtARIsALo0fSDSsE9m5rF7lmuvw-vS6Wp2uFZM8DCLSlE7np0npBefT5K9NrGvgBYaAhaREALw_wcB

https://abc-rc.pl/pl/products/przetwornica-ac-dc-230v-na-5v-700ma-separacja-napiec-7664.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwyL24BhCtARIsALo0fSA9OlQxFwt4Pan2r0s769x3rr22eT46mVSlgNk-q4kkKKtMyrwzAMQaApqWEALw_wcB

Jedna będzie zasilała ESP8266, a druga czujnik wody na 24V.

Dzięki za link. Poczytałem i wygląda dobrze.

Zastanawiam się jak sprawa wygląda z tym na 24V, tętnienia, zakłócenia, stabilność podawanego napięcia.

Cena niska i daje do myślenia.

Różnie może być, nawet jak wygląda w miarę dobrze. Sugerowałem się filtrami i dokupiłem zasilacz/przetwornicę 5V (2A max) zwaną "JZ-P12W10" lub "WX-DC1205". Niby lepsza, mocniejsza. Przy obciążeniu 1A ma ~120mVpp tętnień, a przy znamionowym "2A" ponad 300mVpp, hehe.

(edytowany)
51 minut temu, _LM_ napisał:

To będzie w jednej obudowie? Ja zastosowałbym gotowy zasilacz 24 i 5V lub 24V i ekstra przetwornicę DC 5V 

Tak, w jednej obudowie będzie.

Tak myślałem, że lepsze będą zasilacze.

Czyli lepiej się nie pchać w te przetwornice.

Tylko z przyczyn technicznych łatwiej by mi było zamontować w środku wszystko, żeby nie trzeba było montować gniazdek 230V pod zasilacze tylko wyprowadził bym linie L i N i podłączył do sieci.

Edytowano przez nebraska

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...