Skocz do zawartości

LineageOS, dwa monitory i Sklep Play na Raspberry Pi 4 – ratunku! :)

Kim

Pomocna odpowiedź

Hej wszystkim!

Jest to mój pierwszy post tutaj, więc proszę o wyrozumiałość, staram się jak mogę... ;) Od pół roku kombinuję, żeby odpalić LineageOS na moim Raspberry Pi 4 (8 GB RAM) z dysku SSD, no i musi być ze Sklepem Play, bo potrzebuję doinstalować parę aplikacji. Chodzi konkretnie o apki do kamer IP i aplikację Tuya, żeby ogarnąć sterowanie moim domowym smart sprzętem.

A teraz najlepsze – jestem, jak to mawiam w żartach, "połamańcem" (nie znoszę słowa "niepełnosprawny"), więc taki zestaw ma mi trochę uprościć życie. Mam do Raspberry Pi podłączone dwa monitory i chcę to ogarnąć tak:

Na pierwszym monitorze – dwie apki do obsługi kamer IP.

Na drugim – aplikację do Tuya, gdzie jedna połowa ekranu to podgląd z kamery Tuya, a druga połowa – sterowanie smart sprzętem.

Ale jest problem: utknąłem na tym, że przy starcie zarówno z karty, jak i z SSD, widzę jedynie wiersz poleceń... Próbowałem już różnych cudów, ale może coś mi umyka.

Czy ktoś z Was ogarniał LineageOS na RPi 4 z dwoma monitorami i ze Sklepem Play? Jeśli tak, będę mega wdzięczny za jakieś wskazówki! Na pewno oszczędziłoby mi to sporo kombinowania i czasu.

Dzięki wielkie i pozdrawiam!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.