Skocz do zawartości

Stacja pogodowa (kolejna) - Raspberry Pi 4B + kamera

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

24 minuty temu, ethanak napisał:

A propos głównego rpi w domu... może jakiś tani ESP32C3 na zewnątrz i połączenie przez wifi/espnow z rpi? 

O, to jest bardzo dobry pomysł. Właśnie z RPi w domu byłby problem z kablami, ale to brzmi dobrze. Tylko musiałbym większej biegłości z tym ESP nabrać, dopiero niedawno zacząłem.

No to XIAO na zewnątrz i jakiś zero/mini jako odbiornik espnow przy rpi. To wcale nie jest jakaś magia, na randomnerdsach masz chyba wszystkie przykłady.

24 minuty temu, ethanak napisał:

No to XIAO na zewnątrz i jakiś zero/mini jako odbiornik espnow przy rpi. To wcale nie jest jakaś magia, na randomnerdsach masz chyba wszystkie przykłady.

Pewnie możnaby to na kilka sposobów rozwiązać, bardzo ciekawa koncepcja. Możliwe że kiedyś przy jakiejś innej stacji (a może nawet przy tej) wprowadzę ją w życie.

10 minut temu, orb777 napisał:

Wygląda dobrze. Obudowę drukowałeś (a z czego)?

Dzięki, używałem głównie PETG. Wiem, pewnie coś bardziej wytrzymałego na warunki atmosferyczne byłoby lepsze, ale to akurat miałem i sprawdza się od jakiegoś miesiąca. Zobaczymy jak będzie później.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...