bartek1333 39 Napisano Grudzień 22, 2011 Udostępnij Napisano Grudzień 22, 2011 Witam,chciałem sobie narysować rysunek w AutoCAD Invenotr 2010, który mógł bym wydrukować. Jednak gdy np. rysuje kwadrat 6x6 cm, to drukarka drukuje mi albo powiększony albo pomniejszony rysunek. Co ja źle robie, lub co można zrobić aby drukarka wydrukowała mi ten rysunek w takich wymiarach jak w programie? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Hudyvolt 102 Grudzień 22, 2011 Udostępnij Grudzień 22, 2011 sprawdź czy masz poprawny arkusz (standardowo jest A3), a poza tym Inventor nie jest przeznaczony do robienia rysunków od podstaw, tam wstawiasz model i na jego podstawie zostają stworzone odpowiednie rzuty. Dodatkowo zobacz czy w ustawieniach drukarki nie ma jakiegoś skalowania włączonego. Cytuj Link to post Share on other sites
mactro 85 Grudzień 23, 2011 Udostępnij Grudzień 23, 2011 Stwórz sobie rysunek w formacie .idw, tam będziesz mógł wstawić rzuty swojego przedmiotu zachowanego w pliku .ipt. Cytuj Link to post Share on other sites
Pomocna odpowiedź