bartek1333 Napisano Grudzień 22, 2011 Udostępnij Napisano Grudzień 22, 2011 Witam,chciałem sobie narysować rysunek w AutoCAD Invenotr 2010, który mógł bym wydrukować. Jednak gdy np. rysuje kwadrat 6x6 cm, to drukarka drukuje mi albo powiększony albo pomniejszony rysunek. Co ja źle robie, lub co można zrobić aby drukarka wydrukowała mi ten rysunek w takich wymiarach jak w programie? Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Hudyvolt Grudzień 22, 2011 Udostępnij Grudzień 22, 2011 sprawdź czy masz poprawny arkusz (standardowo jest A3), a poza tym Inventor nie jest przeznaczony do robienia rysunków od podstaw, tam wstawiasz model i na jego podstawie zostają stworzone odpowiednie rzuty. Dodatkowo zobacz czy w ustawieniach drukarki nie ma jakiegoś skalowania włączonego. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mactro Grudzień 23, 2011 Udostępnij Grudzień 23, 2011 Stwórz sobie rysunek w formacie .idw, tam będziesz mógł wstawić rzuty swojego przedmiotu zachowanego w pliku .ipt. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »