Skocz do zawartości

Arduino + BTM-222

mikele

Pomocna odpowiedź

Witam,
Mam dość specyficzny problem z w/w zestawem. Niby wszystko działa tylko baaaardzo wolno. Po wydawaniu komend AT dla bluetooth odpowiedź dostaję z prędkością 1-2 znaków na sekundę (na konsoli widzę jak "drukuje" mi się odpowiedź). Na początku za bardzo się tym nie przejmowałem, bo myślałem, że dotyczy to tylko trybu komend i w momencie przesyłania danych problemu nie będzie, ale się myliłem. Podłączyłem moduł BT przez SoftwareSerial i wysyłałem dane do Seriala na PC (program prawie identyczny jak ten http://arduino.cc/hu/Reference/SoftwareSerial) i niestety jest dokładnie to samo. Dostaję na konsoli dane z prędkością 1-2 znaków na sekundę. Nawet jak zerwę połączenie bluetooth to nadal lecą dane na konsole (podejrzewam, że z bufora BTM). Skończyły mi się pomysły co to może być. Może ktoś z Was się z czymś podobnym spotkał, albo wie co może być przyczyną?

[ Dodano: 16-01-2012, 18:07 ]

Problem rozwiązany. Pomogło wyłączenie sprzętowej kontroli przepływu danych (polecenie ATC0).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.