Av4444 Napisano Maj 1, 2015 Udostępnij Napisano Maj 1, 2015 Witam! Posiadałem Arduino Leonardo o 7 wyjść PWM, czyli idealnie na mój projekt. Już tego modelu nie mam, za to mam wesje Nano i Uno, ale jak patrze na płytki to mają one tylko po 6 wyjść PWM a mi konieczne jest ich 7. Macie jakieś pomysły jak to ogarnąć w tych płytkach żeby ew. rozszerzyć o dodatkowy PWM? Zawsze można kupić Arduino Mega, ale nie o to mi o tym chodzi. Pozdrawiam! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Maj 1, 2015 Udostępnij Maj 1, 2015 Zrobić brakujący PWM na przerwaniu timera. Jak częstotliwość nie jest za duża, a masz timer, którego możesz się pozbyć to będzie się spisywało świetnie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Maj 1, 2015 Udostępnij Maj 1, 2015 A do czego potrzebujesz te PWM-y? Bo jak do sterowania serwomechanizmami, to biblioteka Servo w Arduino obsługuje ich do 12 na dowolnych wyjściach -- niekoniecznie tych z PWM. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Av4444 Maj 2, 2015 Autor tematu Udostępnij Maj 2, 2015 A do czego potrzebujesz te PWM-y? Bo jak do sterowania serwomechanizmami, to biblioteka Servo w Arduino obsługuje ich do 12 na dowolnych wyjściach -- niekoniecznie tych z PWM. Właśnie zajrzałem do dokumentacji biblioteki i przetestowałem na normalnym wyjściu, dzięki za podpowiedz wszystko działa tak jak chciałem, pozdrawiam! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »