Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(jeszcze nie testowany) pisałem

Ale jeszcze dodam coś od siebie jestem elektromechanikiem samochodowym i jak widzę jak piszą 100 A przy tym co podałeś, lub innych tego typu sterownikach to po prostu śmiać mi się chce. Takie złącze (konektory) jak stosują w tych chińskich cudownych sterownikach to max 30A ciągłego może 50A chwilowego resztę to stopi.

Zobacz jak tu wyglądają przyłącza

ori-commande-sabertooth-2x60a-17488.jpg

i tu się zgodzę że wytrzyma 60A ciągłego 120A chwilowego i grzało się nie będzie i mam pewność.

Komentarz dodany przez: Treker

Ten 2x60A mam 😅 i działa bez zarzutu od ponad roku w tej platformie.

https://www.youtube.com/watch?v=K9bjBxkzj4whttps://www.youtube.com/watch?v=IaaRfj_F76E

Miałem nadzieje ze znajdę tanią alternatywę Sabertooth dla mojego drugiego projektu ale podciąłeś mi skrzydła swoimi deklaracjami 😉

[ Dodano: 12-07-2015, 15:00 ]

Co do złączy to się zgadza. Mam to dziadostwo w sterowniku drukarki do grzania stołu i grzałki ekstrudera i złącza te wypaliły mi sie po 2 miesiącach. Cud ze tak długo działały

Ten 2x60A mam 😅 i działa bez zarzutu od ponad roku w tej platformie.

Miałem nadzieje ze znajdę tanią alternatywę Sabertooth dla mojego drugiego projektu ale podciąłeś mi skrzydła swoimi deklaracjami 😉

2x60A ale ten chiński ? czy Sabertooth?

zakładam że te silniki z wózków inwalidzkich i szacuje 180-220 W mają? nominalne to 10A jednego silnika

Mam takie silniki jak testowałem moje 180W to pobierał jeden 2A (0 oporów)

podczas tej jazdy na filmikach szacuje że max2 Pobiera maksymalnie z 15-20A dla 4 silników.

Ja buduje pojazd znacznie większy i na 4 silnikach jeden silnik 450W mocy nominalnej i mam przełożenie jeszcze 0.6-1. Po pierwszych testach w terenie uciąg po prostym to 3400kg (2 passaty B5)

też bym chciał alternatywę dla Sabertooth 😃

Pasuje nam się spikac po za forum byśmy pogadali bo widzę ze tworzymy podobne bigg zabawki 🙂

2x60A ale ten chiński ?

zakładam że te silniki z wózków inwalidzkich i szacuje 180-220 W mają? nominalne to 10A jednego silnika

Mam takie silniki jak testowałem moje 180W to pobierał jeden 2A (0 oporów)

podczas tej jazdy na filmikach szacuje że max2 Pobiera maksymalnie z 15-20A dla 4 silników.

Mam sterownik 2x60A Sabertooth.

Max raczej nominalnie pobiera 25-30A. Mam na nim akumulatory 4x18Ah podłączone tak ze w sumie max ma do dyspozycji 24V/36Ah i jeździ na nich niewiele ponad godzinę jazdy.

Wg teorii jeden silnik powinien pobierać 7,5A ponieważ są na 24V 180W, bezpieczniki 30A (na kanał, czyli 2 silniki ) potrafiły się jednak palić przy pokonywaniu trudnego terenu. W przyszłym tygodniu będę miał Watt Meter 100A to przetestuje pobór prądu platformy, teraz nie mam odpowiedniego osprzętu.

Max nie jest az tak BIG zabawką. Wazy zaledwie 100kg i na pleckach uniesie raptem 200kG więc do Twojej platformy trochę mu brakuje. A jakie silniki 450W zastosowałeś?

Mam sterownik 2x60A Sabertooth.

To ten zastosuj do tego większego projektu a max2 spokojnie zasilisz Sabertooth32

Max nie jest az tak BIG zabawką. Wazy zaledwie 100kg i na pleckach uniesie raptem 200kG

Porównując do zabawek co tu ludzie pokazują zasilanych AA to twoja jest big zabawka

😃 więc do Twojej platformy trochę mu brakuje. A jakie silniki 450W zastosowałeś?

Silniki z wózków inwalidzkich są to tak mocne i wytrwałe silniki że wszystkie inne wymiękają 😃

To ten zastosuj do tego większego projektu a max2 spokojnie zasilisz Sabertooth32

A ja nie napisałem że chce coś większego, wystarczy mi 2x32A. Dałem linki do chińskich sterowników 50-60A bo ich cena i tak to 25-30% wartości Sabertooth 2x32A. Jak by jakiś chińczyk był ok to bym się skusił a ze chińskie w teorii sa na 50-60A to miałem nadzieje ze dadzą radę z obciążeniem 25-30A

Silniki z wózków inwalidzkich są to tak mocne i wytrwałe silniki że wszystkie inne wymiękają 😃

Ale jaki model, producent, jaka cena, gdzie kupiłeś? (o ile to nie tajemnica, a jak tajemnica to daj znac na PW 😅 ).

2 silniki 2014r made in Germany dałem 700zł

2 silniki 2013r made in Germany dałem 500zł (uszkodzone gwinty na osiach były)

silnik ma 123obr/m

Moc znamionowa to 450W dla silnika podczas testów silników moc szczytowa jednego silnika wyszła mi 1900-2300W na zwarciu ten silnik pobiera mi 120A przy 24V

IMG_545b1eadbf1418866.jpg

kupiłem na alledrogo od goscia co sprowadza i sprzedaje sprzedający t244

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...