Skocz do zawartości

Programator usb - radiowy

Pomocna odpowiedź

Tak, przez radio przesyła informacje... Wystarczy odpowiednie piny podłączyć do uC i programować!!

Żeby nie było:

Moduł radiowy MOBOT-RCR-USB-V2 pozwala na bezpośrednie podłączenie do komputera PC prze złącze USB i komunikację z drugim takim modułem lub modułem MOBOT-RCR-V2 zamontowanym np. na robocie. Moduł działa w paśmie 433Mhz lub 868Mhz (w zależności od wersji) i pozwala na dwukierunkową wymianę danych w zasięgu do ponad 100m (zależnie od warunków i anteny).

Można wgrać do mikrokontrolera boot loader obsługujący RS232. W ten sposób można programować robota. Podejrzewam że tak samo jest zrobione w MAOR-12

caly temat jest lekko bezsensu, poniewaz musisz i tak kupic programator bo nawet jak kupisz te moduly to musisz wgrac bootloader. Poza tym wszystkim widac, ze jestes poczatkujacy i nie wiem czy z tymi modulami sobie poradzisz. Musial bys sie dowiedziec czy te moduly posiadaja jakies kodowanie, sprawdzanie sumy kontrolen itp.

• 2 tygodnie później...

Jak to ci nie służy za dobrze??

Jak chcesz sie pobawić to kup dwa niskiej jakości transcieviery i już masz transmisje radiową, gdzie tylko masz ochote (roboty zdalnie sterowane, programator, modelarstwo itp.).

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...