Paulus Napisano Kwiecień 1, 2009 Udostępnij Napisano Kwiecień 1, 2009 Witam Chciałbym móc programować mikrokontrolery z palmtopa. Znalazłem program do programowania ich z palmtopa PalmAVR. Mam również kompilator c na palmtopa OnBoardC. Mój problem polega na tym że nie nie wiem jak zmusić kompilator aby wygenerował plik zgodny z mikrokontrolerem. Oba programy są na platformę Palm OS, mam Tungstena T5. Z góry dziękuję Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
rezolut Kwiecień 2, 2009 Udostępnij Kwiecień 2, 2009 The OnBoard C compiler creates a Palm executable Zdaje się, że ONBoardC nie jest środowiskiem do programowania uC. To tak jakbyś chciał w Delphi, Visual Basic albo Javie napisać program na uC. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
wacek Kwiecień 2, 2009 Udostępnij Kwiecień 2, 2009 Trudno będzie, a może nawet niewykonalne, a na pewno niewygodne. Nie lepiej z laptopa albo PCta? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mihau Kwiecień 2, 2009 Udostępnij Kwiecień 2, 2009 Z palmą masz większą mobilność. Na pewno jest to wykonalne, tyle że takie programy jeszcze nie istnieją, a szkoda. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »