Skocz do zawartości

[Kupię] projekt rządzenia do pomiaru i regulacji temperatury z PT100

Pomocna odpowiedź

Witam,

Tak ja w temacie zlecę wykonanie projektu urządzenia do pomiaru i regulacji temperatury z wykorzystaniem czujnika PT100 w zakresie -50 do +320 st.C, grzałka o mocy około 40[W]@24.

Ma to być projekt na uczelnie- tak wiem powinienem to zrobić sam, i nawet bym chciał ale tak się składa, że musiałbym uzupełnić spore braki w wiedzy a nie za bardzo mam na to czas. Ale do rzeczy.

Z faktu, że projekt ma być na zaliczenie wynikają jego struktura i forma, które przedstawia się następująco:

Forma: raport.

Struktura raportu:

1. Temat pracy

2. Schemat ideowy

3. Analiza literatury

4. Dobór elementów

5. Obliczenia analityczne

6. Symulacja elektroniczna (LTSpice)

7. Budowa biblioteki komponentów (Eagle)

8. Schemat elektroniczny (Eagle, Altium Designer)

9. Schemat PCB (-||-)

10.Program obsługi dla dedykowanego MCU

Składanie LaTeX

I teraz kilka uwag : Schemat elektroniczny (to jest jego przerysowanie do eagla) czy też zrobienie PCB mogę ogarnąć sam, przepisanie do latexa raczej też. Choć wolałbym żeby to też zrobił ktoś za mnie.

Mimo wszystko najważniejsze dla mnie są schemat, symulacja tylko części pomiarowej, analogowej w LTSpice a także program na uC.

Co się jednak tyczy schematu to konieczne by mi były wszelkie obliczenia a także wyjaśnienie dlaczego takie a nie inne elementy i dlaczego tak nie inaczej połączone, a to wszystko najlepiej poparte odpowiednimi miejscami w nocie katalogowej użytych układów .

Co do wynagrodzenia to widział bym to raczej tak, że swoją cenę podaje ten kto by się tego podjął. Wpłata na konto po jakiejś tam próbce materiałów.

Termin oddania pracy 28 stycznia ale jeśli nie miałby to być kompletny raport tak, że musiałbym jeszcze nad materiałami popracować to myślę, że termin wykonania zlecenia to maks 20 stycznia

Wszystkich chętnych proszę o odpowiedzi w tym temacie.

Pozdrawiam Tomek

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...