Mateusz Napisano Czerwiec 13, 2009 Udostępnij Napisano Czerwiec 13, 2009 Witam. Czy dobrze podłączyłem wyświetlacz diodowy? Rezystory maja po 400om. Przyjąłem że każda nóżka wyświetlacza pobiera 5mA. Uklad: Plytka testowa datasheet: Datasheet Wiem, że da się podłączyć wyświetlacz używając mniejszej ilości nóżek (nie wiem jak ale wiem że się da 😋) procka ale celowo zrobiłem to tak żeby nauczyć się deklarować funkcje. I tak btw. jak zrobić żeby autorouter w eagle robił grubsze ścieżki a nie 0.01 ? 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Czerwiec 14, 2009 Udostępnij Czerwiec 14, 2009 Masz źle podłączony wyświetlacz, sądząc po oznaczeniu na schemacie wybrałeś typ ze wspólną katodą, czyli nóżki 13 i 14 powinny być podłączone do Gnd, a nóżki 4 i 9 powinny być przez rezystory do Vcc lub do jakiegoś pinu procesora (o ile chcesz aby kropki ci się świeciły cały czas), jeśli nie chcesz aby ci się świeciły to pozostaw 4 i 9 niepodłączone. Co do grubości ścieżek, to z okna Board znajdujesz po lewej stronie przycisk DRC, otworzy ci się okienko, w którym na zakładce Sizes zmienisz Minimum Width na inną większą wartość. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »