Skocz do zawartości

Microblaze i moduły peryferyjne "Pmod" firmy Digilent

Pomocna odpowiedź

Cześć Elvis,

opcje "Debug'a" miałem ustawione podobnie jak to opisałeś, tylko checboxy miałem zaznaczone. W najbliższej wolnej chwili wrócę do tematu.

Pozdrawiam

Z zaznaczonymi checkboxami też powinno działać. Nie wiem co zrobiłem w pewnym momencie płytce, ale z nimi nie działało, a bez nich o dziwo tak - wypadałoby sprawdzić co robią te skrypty, czy procedury.

W każdym razie później dodałem jeszcze pmodOLED i pmodENC do projektu. Po resecie zybo, syntezie projektu i eksporcie nowego bitstreamu całość zaczęła działać - przy okazji wyszło, że przy pierwszym uruchomieniu te checkboxy muszą być zaznaczone. Inaczej są błędy związane z pamięcią DDR, stąd moje podejrzenie, że w tych skryptach właśnie ta pamięć jest konfigurowana,  a później jak już działa to działa.

Wracając do nieśmiertelnego "u mnie działa" , tzn. działa printf, działa OLED, mam problem z enkoderem, ale już mi się skończył czas który mogłem na zybo poświęcić 😞 Dzisiaj poniedziałek i czas wróćić do normalnej pracy.

• Lubię! 2

Cześć Elvis,

dzisiaj wykasowałem konfigurację dla "Debug" założyłem na nowo (praktycznie bez zmian) i wszystko działa - port konsoli również. Szkoda tylko, że nie udało mi się podłączyć tego "PmodCAN" do płytki "CmodA7" z wykorzystaniem Microblaze, ale wrócę jeszcze do tego tematu. Na razie wystarcza mni, że działa prawidłowo z Zybo ;).

Pozdrawiam

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...