raf_w Napisano Kwiecień 2, 2019 Udostępnij Napisano Kwiecień 2, 2019 (edytowany) Witam, mam problem z instalacja Grafana. Instaluje wszystko zgodnie z zaleceniami producenta. Program instaluje się poprawnie ale po uruchomieniu niestety nie działa panel Grafana w przeglądarce pod adresem http://[IP_Maliny]:3000. Po sprawdzeniu statutu serwera poleceniem " systemctl status grafana-server" otrzymuje taki komunikat: pi@malina:~ $ systemctl status grafana-server ● grafana-server.service - Grafana instance Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/grafana-server.service; enabled; vend Active: failed (Result: signal) since Tue 2019-04-02 20:51:21 CEST; 4min 16s Docs: http://docs.grafana.org Process: 631 ExecStart=/usr/sbin/grafana-server --config=${CONF_FILE} --pidfil Main PID: 631 (code=killed, signal=SEGV) kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Failed with result 's kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Service hold-off time kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: Stopped Grafana instance. kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Start request repeate kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: Failed to start Grafana instance. kwi 02 20:51:22 malina systemd[1]: grafana-server.service: Unit entered failed s kwi 02 20:51:22 malina systemd[1]: grafana-server.service: Failed with result 's lines 1-14/14 (END)...skipping... ● grafana-server.service - Grafana instance Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/grafana-server.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: failed (Result: signal) since Tue 2019-04-02 20:51:21 CEST; 4min 16s ago Docs: http://docs.grafana.org Process: 631 ExecStart=/usr/sbin/grafana-server --config=${CONF_FILE} --pidfile=${PID_FILE} cfg:default.paths.logs=${LOG_DIR} cfg:default.paths.data=${DATA_ Main PID: 631 (code=killed, signal=SEGV) kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Failed with result 'signal'. kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Service hold-off time over, scheduling restart. kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: Stopped Grafana instance. kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: grafana-server.service: Start request repeated too quickly. kwi 02 20:51:21 malina systemd[1]: Failed to start Grafana instance. kwi 02 20:51:22 malina systemd[1]: grafana-server.service: Unit entered failed state. kwi 02 20:51:22 malina systemd[1]: grafana-server.service: Failed with result 'signal'. Czy ktoś może spotkał się z takim problemem i udało się go rozwiązać. Edytowano Kwiecień 3, 2019 przez raf_w Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FlyingDutch Kwiecień 3, 2019 Udostępnij Kwiecień 3, 2019 Cześć, tutaj masz przyczynę: Main PID: 631 (code=killed, signal=SEGV) ,czyli aplikacja podczas startu zalicza "błąd ochrony pamięci" (segmentation fault) i zostaje "zabita". Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
raf_w Kwiecień 3, 2019 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 3, 2019 a w jaki sposób rozwiązać ten problem. Jestem początkujący z Rpi jak i z systemami linuksowymi. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FlyingDutch Kwiecień 4, 2019 Udostępnij Kwiecień 4, 2019 19 godzin temu, raf_w napisał: a w jaki sposób rozwiązać ten problem. Jestem początkujący z Rpi jak i z systemami linuksowymi. Cześć, to jest błąd w aplikacji. Może być też spowodowany brakiem/błędem pakietów od których zależy ta aplikacja. Mogło się też zdarzyć, że pobrałeś wersję pakietu aplikacji niedostosowaną do twojej wersji Linuxa. Jeśli istnieje jakieś forum producenta aplikacji w sieci to najlepiej tam zadać pytanie, jak sobie poradzić z tym błędem. Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
raf_w Kwiecień 4, 2019 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 4, 2019 Cześć, dzięki za zainteresowanie tematem i pomoc. Przeinstalowałem wszystko jeszcze raz i ruszyło. Nie wiem może coś wcześniej źle zrobiłem. Pozdrawiam 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »