Skocz do zawartości

Połączenie gotowych "GPS Tracker" z własną chmurą

jasiekk913

Pomocna odpowiedź

Cześć,

ostatnio od jednej z firm która zajmowała się produkcją "Vehicle Tracker'ów" otrzymałem ponad 300 sztuk tego typu przedmiotów (dokładnie takich samych) i potrzebuje pomocy z nimi. Na wstępie chce poinformować, że ze względu na wartość tych urządzeń, za pomoc jestem w stanie się odwdzięczyć. Sytuacja wygląda następująco: 

1. Lista układów: 

• MT6260DA
  • RF7198
  • CC2541
  • AH1435
  • C7020-KT
  • A1432

2. Zdjęcia (nr1=1 strona PCB; nr2=2 strona PCB; nr3=antena (najprawdopodobniej odbiornik GPS).

3. Inne informacje:

• Antena (nr 3) jest połączona (przez szary kabel (nr3) oraz port zaznaczony na stronie nr.2) z układem G7020.
  • Z portu usb (nr2) wychodzą 3 piny,czyli oprócz + i - jest TX i RX, a jeden z nich prowadzi do układu CC2541 (bluetooth) (+ i - do układu PT116 zasilającego).
  • PCB jest niestety wielowarstwowe co nie pozwala mi prześledzić ścieżek. 

4. Pytania ode mnie:

• Czy da się to przeprogramować by dane o lokalizacji były wysyłane na moją własną chmurę?
  • Jak to zrobić?

Jeśli znajdzie się ochotnik, będę bardzo wdzięczny, jeśli wiesz chociaż coś o jednym układzie lub inne informacje które mogą mi się przydać, proszę o kontakt. Za pomoc się odwdzięczę!

W RAZIE PYTAŃ Z PRZYJEMNOŚCIĄ ODPOWIEM!

Pozdrawiam

jasiekk913

0c16a74623092.jpg 61dc32ea26182.jpg 67c9c8724c104.jpg

20889a515016a.jpg 803405b80d563.jpg aeed032fc2ea1.jpg

d7af97b8a951c.jpg e3e82fa679713.jpg

Informacyjnie dodam, że w związku z błędnym sposobem osadzenia zdjęć przez autora, wciągnąłem teraz wszystkie pliki poprawnie na forum. W związku z tym opisywana w treści posta numeracja zdjęć może nie być aktualna, jednak zainteresowani powinni sobie poradzić z rozszyfrowaniem zagadki 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.