pawell32 Napisano Listopad 8, 2019 Udostępnij Napisano Listopad 8, 2019 Witam wszystkich, Przeszukałem sieć, ale nie znalazłem rozwiązania jednego mojego pomysłu. Podczas urządzania mieszkania ze stanu deweloperskiego przerabiałem instalacje elektryczną i dodałem swoją teleinformatyczną. Oczywiście nie wszystko jest się w stanie przewidzieć. Stawiając domoticza plułem sobie w brodę, że mam tak mało przewodów, ale odkryłem esp8266. Mam już 2 zdalne czujniki i zapragnąłem postawić jeszcze jeden esp z wyświetlaczem led do wyświetlenia temperatury i ciśnienia. Nie mam pomysłu jak to zrobić by odczytać na jednym wemos wartość czujnika z innego esp lub domoticza. Mogę jedynie wyświetlić czas lub datę. Możecie coś podpowiedzieć ? Paweł. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zealota Listopad 8, 2019 Udostępnij Listopad 8, 2019 Tutaj znajdziesz gotowca: Na wskazanym wyżej kanale znajdziesz jeszcze kilka rozwinięć tego pomysłu. Są również kody, brakuje może dokładnych opisów, ale powinieneś sobie poradzić. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawell32 Listopad 12, 2019 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2019 dziekuję, coś z tego poskładam 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »