Skocz do zawartości

Ręczny import CMSIS do projektu SW4STM32

ConnectForce

Pomocna odpowiedź

Chciałbym użyć funkcji DoFullPID która jest częścią biblioteki CMSIS-DSP do sterowania silnikiem za pomocą regulatora PID. Udało mi się znaleźć informację, że znajduje się ona w arm_math.h biblioteki CMSIS. Stworzyłem potrzebną mi konfigurację w STM32CubeMX i wygenerowałem projekt SW4STM32. Niestety z tego co widzę, CMSIS nie jest dołączane do projektu lub tylko w szczątkowych ilościach. Czy ktoś mógłby wyjaśnić co powinienem zrobić, żeby móc użyć wspomnianej funkcji? Jak dodać CMSIS lub jak znaleźć to co jest mi potrzebne i móc użyć w main.c? Dopiero się uczę i nie odnalazłem się jeszcze w tym środowisku więc będę bardzo wdzięczny za wyjaśnienie nawet jeśli jest to banalne 

Może nie jest to najlepsze rozwiązanie ale ja tak czasem robię kiedy mi się liby nie chcą kleić w "konwencjonalny" sposób.  Po prostu odnajdź pliki/katalogi które są potrzebne i dodaj ich ścieżki do projektu ręcznie. Najczęściej trzeba dodać jeszcze inne powiązania ale to już w błędach kompilacji pokaże czego brakuje i trzeba dodać analogicznie jak wyżej.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.