Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Wydaje mi się, że dokładnie ta sama płytka jest dostępna na Ali 😉 LINK, wychodzi tylko kilka złotych drożej, ale nie wydaje mi się, aby to była jakaś nowość.

• Lubię! 1
(edytowany)
11 godzin temu, diablo_911 napisał:

Wydaje mi się, że dokładnie ta sama płytka jest dostępna na Ali 😉 LINK, wychodzi tylko kilka złotych drożej, ale nie wydaje mi się, aby to była jakaś nowość.

Cześć,

ja ją widzę pierwszy raz. Na Aliexpress jest dodatkowo z "USB Blaster" (zresztą w Banggood też) co czyni ten zestaw naprawdę wart zakupu (przynajmniej w mojej ocenie) . Dzięki za ten link 🙂

Pozdrawiam

Edytowano przez FlyingDutch
  • 9 miesiące później...

A mam takie pytanie, czy mogę uruchomić jakiś projekt z tej płyty (EP4CE6) na płycie "siostrze" EP4CE10 gdzie cała płyta prototypowa jest identyczna z wyjątkiem jednostki głównej jaką stanowi ep4ce10e22c8n zamiast ep4ce6e22c8n gdzie różnica między nimi jest w pojemności jednostek logicznych układu FPGA?

Cześć,

myślę, że powinno się dać. Z porównania datasheets dla tych dwóch układów FPGA wygląda, że mają identycznie wyprowadzone piny - więc nie powinno być różnic w "constraint files". Oczywiście wielkość tych dwóch FPGA jest różna i trzeba to brać pod uwagę.

Pozdrawiam

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...