Skocz do zawartości

Sterowanie 16 Tasmami LED SMD 5050 , 5630

Luniz89

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich , szukam porady. jestem na etapie planowania wyspy fotowoltaicznej, ktora bedzie oswietlac wystawe obrazow( dziel stuki architektonicznej). Dokladnie bedzie 16x 1m osobnych obwodow Tasm LED, ktore swieca na zmiane po 2 sztuki jednoczesnie przez okolo 2s. i tak na zmiane w kolko. 24H 365 dni w roku, Zalezy mi na tym, aby sterowanie pobieralo jak najmniej pradu.  System fotowoltaiczny bedzie pracowal na napieciu 24V, chcialbym czujnikiem swiatla lub pomiarem napiecia akumulatorow sterwoac moca LEdow, czyli w lato gdy jest jasno i panele sloneczne dostarczaja duzo energii ledy swieca jasniej a zima , gdy jest ciemniej lub pojemnosc akumulator spada swieca ciemniej np,. 30%. to wszystko jestem w stanie zaprogramowac, tylko bardziej chodzi mi o porade jak wysterwoac ledy, arduino ma tylko 6 PWM, w moiom przypadku bede potrzebowal przynajmniej 8.Czy jest ktos kto moze polecic sprawdzone rozwiazanie w takiej sytuacji, cena nie jest najwazniejsza, glownie chodzi, zeby uklad byl w stanie  pracowac dlugi czas bez awarii. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.