mito00 Napisano Marzec 18, 2021 Udostępnij Napisano Marzec 18, 2021 Witam Jestem nowy na forum i nowy w temacie linuxa oraz raspberry Proszę o zrozumienie :) Postępowałem według tego poradnika, lecz nie do końca pokrywa się z moją dotychczasową wersją. Poradnik: https://community.home-assistant.io/t/guide-install-hassio-and-kodi-on-same-raspberry-pi/188057 Chce osiągnąć abym miał zainstalowane hassio i kodi na jednym raspberry Zatrzymałem się na sambie ponieważ wtedy zauważyłem, że podczas jej instalacji nie mogło się połączyć z internetem. Internet mam od vectry a dokładnie od Play na ich ruterze Technicolor CGA2121 Czytałem, że mogę mieć problem z DNS, ale też w tym temacie jestem zielony Proszę o pomoc :) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mito00 Marzec 20, 2021 Autor tematu Udostępnij Marzec 20, 2021 (edytowany) Okej Doszedłem dlaczego nie mam internetu, lecz nie wiem jak to rozwiązać. problem pojawia się po ustawieniu statycznego ip Edytowano Marzec 20, 2021 przez mito00 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »