JasonRoy Napisano Marzec 23, 2021 Udostępnij Napisano Marzec 23, 2021 Siemka. Rozkręciłem dziś kierownice Logitech G Saitek Farm Sim wyciągnałem potencjomter i szukałem go po numerach jakie były napisane na nim i nie mogę go nigdzie znależć może bedziecie wiedzieć gdzie mogę kupić taki potencjometr ale przy tym chciałem wypiąć jeszcze kabel który był przypięty do takiej płytki. Nie chciało to w ogóle wyjść i naruszyłem całe wejście tak ze nie łączy juz w ogóle. Chciałem spytać czy dałoby się to jakoś zlutować? Szukałem też tego potencjometru po tym kodzie b103/270 ale nie ma nigdzie. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 23, 2021 Udostępnij Marzec 23, 2021 @JasonRoy witam na forum 🙂 Jeśli się nie mylę, to zapis ten oznacza, że jest to potencjometr o oporze maksymalny 10 kΩ i charakterystyce liniowej. Do tego 270 to pewnie maksymalny kąt obrotu. Zerknij czy w tym temacie nie było identycznego problemu: 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź