Skocz do zawartości

Potencjometr w kierownicy Logitech G Saitek Farm Sim?

Pomocna odpowiedź

Napisano

Siemka. Rozkręciłem dziś kierownice Logitech G Saitek Farm Sim wyciągnałem potencjomter i szukałem go po numerach jakie były napisane na nim i nie mogę go nigdzie znależć może bedziecie wiedzieć gdzie mogę kupić taki potencjometr ale przy tym chciałem wypiąć jeszcze kabel który był przypięty do takiej płytki. Nie chciało to w ogóle wyjść i naruszyłem całe wejście tak ze nie łączy juz w ogóle. Chciałem spytać czy dałoby się to jakoś zlutować? Szukałem też tego potencjometru po tym kodzie b103/270 ale nie ma nigdzie.

@JasonRoy witam na forum 🙂 Jeśli się nie mylę, to zapis ten oznacza, że jest to potencjometr o oporze maksymalny 10 kΩ i charakterystyce liniowej. Do tego 270 to pewnie maksymalny kąt obrotu. Zerknij czy w tym temacie nie było identycznego problemu:

• Lubię! 1
  • 2 lat(a) później...

Witam,nabyłem też taką kierownice i jest problem,ponieważ gdy podłączam ją pod laptopa USB to raz łączy po skręceniu kierownicą a po chwili już nie,rozebrałem ją na zdjęciu tu pokaż e,że gdy ruszam tymi przewodami to wychodzi na to,że to jest winowajca ale nie mam pewności czy tylko to 

image.jpg

• Nie zgadzam się! 1

@Mateuszpol17 jeśli nowa kierownica rozłącza się od komputera, gdy nią poruszasz to raczej warto zacząć od reklamacji u producenta. Jeśli jest to używka to podłącz ją do komputera i poruszaj tym przewodem - zobacz co się wtedy wydarzy. Jeśli tutaj faktycznie jest problem to możesz wyciągnąć konektory (blaszki) ze złącza i odgiąć je, aby kontaktowały trochę mocniej.

Dziękuje za radę,zmieniłem już kabel USB i podłączałem ale coś z innej beczki, ponieważ jak składałem i takie sprężyny są i przykrecilem ale nie chce kierownica odbijać,nie wiem jak ustawić takie sprężyny 1623093421_IMG_9146Sredni.thumb.png.c994bc81ca79b419f8a4b56e98c45565.png

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...