_LM_ Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 pewnie jakiś klon usb asp jeśli masz jakąś zewnętrzną przejściówkę usb rs232 to możesz spróbować przez nią zaprogramować mikrokontroler pamiętając że łączysz TX -> RX RX->TX Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 8 minut temu, BananWszyscy napisał: Musisz znaleźć sterownik do programatora.. tam gdzie kupowałeś pewnie na stronie jest link 😛 Tyle że ja dostałem to w zestawie z arduino a zestaw dostałem na święta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BananWszyscy Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 Zapewne te: http://gotronik.com/2015/07/09/instalacja-sterownikow-do-programatora-usbasp/ Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 11 minut temu, BananWszyscy napisał: Zapewne te: http://gotronik.com/2015/07/09/instalacja-sterownikow-do-programatora-usbasp/ Dzięki spróbuje Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 (edytowany) 56 minut temu, FanKolei napisał: Tak ale komputer wywala brak sterowników No bo do tego ISP musisz miec sterowniki...uzywales go juz wczesniej? Edit..a no tak..juz doczytalem ze nie uzywales..😉 pamietaj ze jak je wgrasz to nie bedziesz mial zadnego portu w Arduino IDE po podlaczeniu tego ISP..i bedziesz musial zmienic na opcje USBasp.. Edytowano Kwiecień 13, 2021 przez farmaceuta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 3 minuty temu, farmaceuta napisał: No bo do tego ISP musisz miec sterowniki...uzywales go juz wczesniej? Nie Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 Zainstalowałem sterowniki ale arduino ide dalej nic nie czyta więc jak mam teraz wgrać program? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 (edytowany) 11 minut temu, FanKolei napisał: Zainstalowałem sterowniki ale arduino ide dalej nic nie czyta więc jak mam teraz wgrać program? Podlaczasz pod ten 6-pinowy konektor tak?...portu nie ma bo jest wirtualny...Narzedzia-Programator-USBasp.. Szkic-Wgraj uzywajac programatora Edytowano Kwiecień 13, 2021 przez farmaceuta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 22 minuty temu, farmaceuta napisał: Podlaczasz pod ten 6-pinowy konektor tak?...portu nie ma bo jest wirtualny...Narzedzia-Programator-USBasp.. Szkic-Wgraj uzywajac programatora Zrobiłem i wywalił taki komunikat Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 27 minut temu, farmaceuta napisał: Szkic-Wgraj uzywajac programatora To tez zrobiles?? A isp dobrze podliales??? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 3 minuty temu, farmaceuta napisał: To tez zrobiles?? A isp dobrze podliales??? Tak a ISP jest tak podpięte Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BananWszyscy Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 Skoro nie wiemy jeszcze co nie działa to może samą płytkę najpierw podłączymy? 😆 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 (edytowany) 12 minut temu, FanKolei napisał: Tak a ISP jest tak podpięte Panie a kopnal Cie ktos kiedys w zad?? Jak masz podpiety wtyk isp pod ardu?? Z tego co widze to odwrotnie! Tego nie wpinasz tak jak Ci wygodnie...po to sa tam te opisy pinow zeby wszystko bylo na swoim miejscu... Masz opis "vcc" i "gnd" na tej koncowce od isp..i te piny sa skierowane na zewnatrz adru..przeciwnie do gniazda usb Edytowano Kwiecień 13, 2021 przez farmaceuta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 1 minutę temu, BananWszyscy napisał: Skoro nie wiemy jeszcze co nie działa to może samą płytkę najpierw podłączymy? 😆 Podpiąłem i nie wykrywał komputer płytki sterowniki były zainstalowane bo wcześniej działało Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 1 minutę temu, farmaceuta napisał: Panie a kopnal Cie ktos kiedys w zad?? Jak masz podpiety wtyk isp pod ardu?? Z tego co widze to odwrotnie! Tego nie wpinasz tak jak Ci wygodnie...po to sa tam te opisy pinow zeby wszystko bylo na swoim miejscu... Nie nigdy nie podpinałem to jak mam to podpiąć? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »