farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 (edytowany) 2 minuty temu, FanKolei napisał: Nie nigdy nie podpinałem to jak mam to podpiąć? Tak jak napisalem...wyciag ta koncowke obroc o 180 stopni i wloz. Ale wczesniej upewnij sie co do opisu pinow tak jak wczesniej napisalem... Edytowano Kwiecień 13, 2021 przez farmaceuta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 13, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 13, 2021 2 minuty temu, farmaceuta napisał: Tak jak napisalem...wyciag ta koncowke obroc o 180 stopni i wloz. Ale wczesniej upewnij sie co do opisu pinow tak jak wczesniej napisalem... Gotowe arduino się odpaliło ale dalej nie chce wgrać programu Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 Przed chwilą, FanKolei napisał: Gotowe arduino się odpaliło ale dalej nie chce wgrać programu Szkic- wgram uzywajac programatora.. Tylko pamietaj ze teraz nie mozesz juz uzywac usb np. do monitora szeregowego Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 2 godziny temu, farmaceuta napisał: Tylko pamietaj ze teraz nie mozesz juz uzywac usb np. do monitora szeregowego I tak mu nie działa, szkoda że nie sprawdził jak pisałem wcześniej czy na innej przejściówce usb rs232 zadziała 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
farmaceuta Kwiecień 13, 2021 Udostępnij Kwiecień 13, 2021 27 minut temu, _LM_ napisał: I tak mu nie działa, szkoda że nie sprawdził jak pisałem wcześniej czy na innej przejściówce usb rs232 zadziała Reki uciac nie dam...ale jako ze to prezent byl to pewnie osobnej przejsciowki usb nie ma...i tak sie mu udalo ze w zestawie mial ISP😅 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 Dnia 13.04.2021 o 15:45, farmaceuta napisał: Reki uciac nie dam...ale jako ze to prezent byl to pewnie osobnej przejsciowki usb nie ma...i tak sie mu udalo ze w zestawie mial ISP😅 To co ja mam w końcu zrobić? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 19 minut temu, FanKolei napisał: To co ja mam w końcu zrobić? Udalo Ci sie wgrac jakis program tym ISP??? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 45 minut temu, farmaceuta napisał: Udalo Ci sie wgrac jakis program tym ISP??? Nie, jest dobrze podpięte a arduino ide wyświetla że nie mam podpiętego arduino przez isp lub port szeregowy nie istnieje Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 (edytowany) 2 minuty temu, FanKolei napisał: Nie, jest dobrze podpięte a arduino ide wyświetla że nie mam podpiętego arduino przez isp lub port szeregowy nie istnieje bo portu nie ma...jest wirtualny..a spruboj wypalic bootloadera na to Uno Zmieniles na USBasp?? Edytowano Kwiecień 15, 2021 przez farmaceuta Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 11 minut temu, farmaceuta napisał: bo portu nie ma...jest wirtualny..a spruboj wypalic bootloadera na to Uno Zmieniles na USBasp?? Zmieniłem i jak próbuje wypalić bootloader to wywala błąd Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 8 minut temu, FanKolei napisał: Zmieniłem i jak próbuje wypalić bootloader to wywala błąd Spruboj przeinstalowac sterowniki do ISP...choc mogles juz uszkodzic atmege przez bledne podpiecie kabla od ISP...ale tego nie wiem wiec nie kracze.. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 15 minut temu, farmaceuta napisał: Spruboj przeinstalowac sterowniki do ISP...choc mogles juz uszkodzic atmege przez bledne podpiecie kabla od ISP...ale tego nie wiem wiec nie kracze.. Ok spróbój chociaż wątpię że atmega uszkodzona bo się odpala wcześniejszy program Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 56 minut temu, FanKolei napisał: Ok spróbój chociaż wątpię że atmega uszkodzona bo się odpala wcześniejszy program a no to luksus w takim razie..😉 czyli nic straconego..to przeinstaluj jeszcze raz Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BananWszyscy Kwiecień 15, 2021 Udostępnij Kwiecień 15, 2021 Obejrzyj to, może jakoś Ci to rozjaśni ogólną sytuację Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
FanKolei Kwiecień 15, 2021 Autor tematu Udostępnij Kwiecień 15, 2021 1 godzinę temu, BananWszyscy napisał: Obejrzyj to, może jakoś Ci to rozjaśni ogólną sytuację Widziałem ale nie za bardzo mi pomogło Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »