Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

ewentualnie czy ktoś mógłby zmodyfikować przykład z wagą na moje zapotrzebowanie czyli na przykład pomiar wagi materiału w zbiorniku silosie przy użyciu arduino i czujników tensometrycznych przykład z wagą ale jest to zwykła waga do ważenia produktów ja potrzebuje bardziej zaawansowanego tak jak powiedziałem układ do pomiaru wagi w zbiorniku silosie poniżej zamieszczam materiał do prostej wagi ale jest to zbyt mało zaawansowane dla moich założeń

potrzebowałbym pomocy do projektu bo moim zadaniem jest stworzyć makietę do pomiaru masy w zbiorniku lub silosie zbiornikiem lub silosem może być wiadro w nim umiesciłbym tensometry do tego jakiś sterownik plc i wyświetlacz czy taki projekt ma szanse powodzenia czy pomysł jest nieprawidłowy ewentualnie jak go zmodyfikowac?

• 1 miesiąc później...

-opisać tensometry w zastosowaniu do ważenia materiałów,  - opisać różne układy/systemy stosowane w przemyśle, - opisać różne sensory tensometryczne, - opisać mostki pomiarowe dopasowane do tensometrów

szukam materiałów bądź literatury do tych myślników do części teoretycznej pracy dyplomowej praktyczną część zrobie na arduino ale do teorii przydałyby się jakieś materiały o ile ktoś takie posiada bądź wie gdzie ich szukać 

Pozdrawiam

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...