Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

• 4 lat(a) później...

Witam czy zajmujesz się jeszcze tematem AMIS30623 ? Szukam kogoś kto pomoże mi kopiować ustawienia z orginalnego układu AMIS30623 do fabrycznie nowych układów. Ewentualnie zbudowanie sterownika do wysterowani silników w lampach Insignia bixenon  takiego jak w opisie wyżej . W razie zainteresowania prosze o kontakt Pozdrawiam

Dnia 18.10.2025 o 21:40, Riczi napisał:

Witam czy zajmujesz się jeszcze tematem AMIS30623 ? Szukam kogoś kto pomoże mi kopiować ustawienia z orginalnego układu AMIS30623 do fabrycznie nowych układów.

Ustawień nie kopiowałem, a cały reverse engineering robił klient u siebie na warsztacie, gdzie miał dostęp do lamp, więc też raczej za dużo nie pomogę. Ogólnie AMIS'y steruje się zwykłym LIN'em, a jego można ogarnąć poprzez UART i układ scalony do konwersji magistrali 😉 

Np.

• Lubię! 1

Ok. Dziękuję za odpowiedz. W takim razie szukam kogoś kto odpłatnie nauczy mnie kopiować ustawienia z orginału do nowego układu AMIS30623. Mam interfejs PLIN USB fimy PEAK do komunikacji po LIN. Dziękuję i pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

🙂 Niestety nie każdemu wystarczy przeczytać .Moja wiedza kończy sie na umiejętności  wysłania  lub odczytania kilku ramek LIN przy pomocy  interfejsu  np PLIN USB .Jeżeli dla Ciebie to "bułka z masłem"  albo "do zrobienia" ,chętnie zapłacę za usługę .

Konkretnie do wykonania jest następująca praca:

W załączniku jest zdjęcie płytki jest to sterownik położenia lampy xsenonowej

1 Naucz mnie pisać polecenia żebym mógł wysterować  silnik krokowy 

2 Naucz mnie jak skopiować zawartość ustawień z używanego układu do nowego

Mogę wysłać Ci płytkę , interfejs, PLIN USB , nowe układy ,żebyś mógł to przećwiczyć na żywo a ja dosłał "gotowe ramki " do wysłania.

Nie dawno przyjmowałem sie do pracy i powiedziłem szefowi że umiem to zrobić , no i teraz mam problem :).

Wyceń swoja pracę i termin w jakim mógłys to zrobić.

Ta praca może okazać rozwojowa, jeżeli uda sie to zrobić możliwe że będą następne kroki do zrobienia za które chętnie zapłacę .Pozdrawiam

IMG_20241007_165052.jpg

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...