Skocz do zawartości

Naprawa robota "PLEO dinozaur"

avanthi

Pomocna odpowiedź

Witam Wszystkich,
potrzebuję pomocy w naprawie PLEO dinozaura , którego mój synek dostał pod choinkę dwa lata temu. Był wtedy jeszcze za mały i zerwał Dinusiowi linki służące do ruchów głowy. Zerwane są 3 z 4 linek. Znalazłam na internecie filmik, gdzie Pleo został rozebrany na czynniki pierwsze i nawet chciałm spróbować, ale zrezygnowałam, bo okazało się to zbyt trudne niestety .W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was miał do czynienia z tym robotem ? Albo czy mogli byście polecić mi jakiś serwis gdzie podjęto by się naprawy ? Nie chcę wysyłać zabawki do USA do producenta, wolę załatwić to gdzieś u nas. Jestem z Legnicy. Może we Wrocławiu, Legnicy jest ktoś, kto chciał by mi pomóc. Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam. Gosia .

Strona o której piszesz to zapewne ta .

Ze zdjęć wynika że dwie linki jedynie przytrzumują głowę i szyję a jedna jest naciągana i luzowana (prawdopodobnie przez serwo) to ta ze sprężyną, na zdjęciu z kroku.

Może info pomoże kolegom z Twojej okolicy by spróbować to naprawić.

A tak na marginesie to na wielu zachodnich forach pojawia się prośba o pomoc w naprawie tej dolegliwości dinozaura.

PS.

Znalazłem dokładny opis jak to naprawić tutaj , wraz ze zdjęciami.

Pozdrawiam

Viper

Witaj,
bardzo dziekuję Ci za odpowiedź i cenne wskazówki. I nadal czekam na chętną osobę do pomocy w naprawie.

pozdrawiam

Avanthi

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.