Skocz do zawartości

Sterowanie 9 pompami poprzez 3 przyciski

Pomocna odpowiedź

• 2 tygodnie później...

Dodałem zasilacze oddzielny do arduino i do modułu przekaźników i po pierwszych testach jest wszystko OK myślę tak jak inni przypuszczali że Moduł przekaźników nie dawał rady i się resetował przy spadku napięcia. Teraz pozostanie ustawienie czasów dla każdego z płynów aby pompy dawały odpowiednią ilość do szklanki.

2 godziny temu, Mariusz62 napisał:

Teraz pozostanie ustawienie czasów dla każdego z płynów aby pompy dawały odpowiednią ilość do szklanki.

Mozesz tak pokombinowac ze odpowiednio dlugie wcisniecie guzika lub dwoch spowoduje wejscie w opcje ustawiania czasow i dodajesz potencjomrtr i udtawiasz sobie jak chcesz bez biegania do kompa

• 2 miesiące później...
Dnia 31.10.2021 o 07:40, Mariusz62 napisał:

Dodałem zasilacze oddzielny do arduino i do modułu przekaźników i po pierwszych testach jest wszystko OK myślę tak jak inni przypuszczali że Moduł przekaźników nie dawał rady i się resetował przy spadku napięcia. Teraz pozostanie ustawienie czasów dla każdego z płynów aby pompy dawały odpowiednią ilość do szklanki.

Hej, mam podobny prblem. Moduł przekaźnika zasilony z Arduino podczas przełączania pod obciążeniem resetuje mi mikrokontroler lub zawiesza. Podeślesz schemat jak połaczyłeś zewnętrzne zasilanie do modułu? Ja gdy zasilam moduł z innego zasilacza niż arduino tracę możliwość sterowania przekażnikiem (nie reaguje na stan niski). Będę wdzięczny za pomoc.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...