ax3lpl Napisano Luty 4, 2022 Udostępnij Napisano Luty 4, 2022 Witam, mam 2xArduino UNO + 2xNRF24L01 chciałem przetestować czy działa... no i nie działa. Próbowałem prosty kod (nadajnik nadaje, odbiornik odbiera) ale ciągle mam error patrząc w serial monitorze: Czy jest ktoś w stanie napisać mi prosty kod (bez guzików, diod) który testuje wysyłanie i odbieranie?chodzi o NAJPROTSZY test. Lub listę komend do nrf24 z opisem i przykładami użycia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
_LM_ Luty 10, 2022 Udostępnij Luty 10, 2022 Przede wszystkim pokaż jak to masz podłączone, co do łączności to pewnie w bibliotece są jakieś examplesy do przetestowania komunikacji Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
farmaceuta Luty 10, 2022 Udostępnij Luty 10, 2022 Podstawa podstaw w przypadku tych transmiterow to dodatkowe kondensatory! na zasilaniu...u mnie pro mini nie potrzebuje, ale juz Uno musi miec...to znany problem...dorzuc cos, chocby 100uF i powinno dzialac, ale kod tez wklej zeby bylo wiadomo co tam wgrywasz.. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »