Skocz do zawartości

Problem z podłączeniem RPi4 pod Win 7

michalowr

Pomocna odpowiedź

Witam, posiadam RPi4 z zainstalowanym LineageOS 19, po podłączeniu przez USB pod Windows 10 wszystko działa bez problemu, komputer bez problemu wykrywa urządzenie. Niestety mam problem z Windows 7, urządzenie w ogóle nie bootuje a w systemie wyświetla się komunikat że instalowanie oprogramowania sterownika urządzenia nie powiodło się. W menedżerze urządzeń wyświetla się jako "unknown device". Podejrzewam że to kwestia sterowników ale próbowałem już różnych i nic nie pasuje. Miał ktoś może podobny problem albo jest w posiadaniu odpowiednich sterowników? System pod który próbuje się podłączyć to Windows 7 Professional x64

Nie jestem w temacie pełnowymiarowego Raspberry Pi, ale się wypowiem... Chodzi o UART -> USB?

PS. Może sprawdź co to za układ siedzi za gniazdem USB w RPi (i jakie sterowniki są dostępne w necie do niego), czy też jak pliki sterownika nazywają się na Win 10 - co to za urządzenie (nazwa na liście w menago urządzeń) i *.dll.

Edytowano przez matsobdev

Podniosłem system do Win 10 ale dalej nie wykrywa urządzenia, system android w ogóle nie startuje. Co ciekawe na innych kompach z tym samym systemem malinka działa bez problemu więc nie wiem co tu jest grane w ogóle? Coś nie tak z portami USB?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.