michalowr Napisano Lipiec 7, 2022 Udostępnij Napisano Lipiec 7, 2022 Witam, posiadam RPi4 z zainstalowanym LineageOS 19, po podłączeniu przez USB pod Windows 10 wszystko działa bez problemu, komputer bez problemu wykrywa urządzenie. Niestety mam problem z Windows 7, urządzenie w ogóle nie bootuje a w systemie wyświetla się komunikat że instalowanie oprogramowania sterownika urządzenia nie powiodło się. W menedżerze urządzeń wyświetla się jako "unknown device". Podejrzewam że to kwestia sterowników ale próbowałem już różnych i nic nie pasuje. Miał ktoś może podobny problem albo jest w posiadaniu odpowiednich sterowników? System pod który próbuje się podłączyć to Windows 7 Professional x64
matsobdev Lipiec 7, 2022 Udostępnij Lipiec 7, 2022 (edytowany) Nie jestem w temacie pełnowymiarowego Raspberry Pi, ale się wypowiem... Chodzi o UART -> USB? PS. Może sprawdź co to za układ siedzi za gniazdem USB w RPi (i jakie sterowniki są dostępne w necie do niego), czy też jak pliki sterownika nazywają się na Win 10 - co to za urządzenie (nazwa na liście w menago urządzeń) i *.dll. Edytowano Lipiec 7, 2022 przez matsobdev
michalowr Lipiec 11, 2022 Autor tematu Udostępnij Lipiec 11, 2022 Podniosłem system do Win 10 ale dalej nie wykrywa urządzenia, system android w ogóle nie startuje. Co ciekawe na innych kompach z tym samym systemem malinka działa bez problemu więc nie wiem co tu jest grane w ogóle? Coś nie tak z portami USB?
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »