Skocz do zawartości

Raspberry pi4b problem z uchuchomieniem systemu....

Cosmicgoa

Pomocna odpowiedź

Witam, mam następujący problem, posiadam pi4b, kilka dni temu wszystko działało system i Batocera startowała z SD i z pendrive bez przeszkód, teraz jest tak wkładam SD z systemem do czytnika w malinie zaczyna się wczytywać ekran powitalny sie pokazuje na 2 - 3 sekundy potem brak sygnału czarny ekran dioda zielona zachowuje się według mnie jakby sie dalej wczytywał system, ale dalej nic, tak samo jest z batocerą (oczywiście pod pi4) wczytuje sie obraz powitalny na 2-3 sekundy i nic, czekałem kilka minut bez rezultatu. Bootloader jest z 3.09.2020,więc jest ok. Zrobiłem tak, na SD nagrałem z rpi imagera program PINN i wsadziłem do maliny, natomiast na pendrive system, w takiej kombinacji system sie uruchamia z pendrive. Wszytko działa w systemie jak powinno, sieć jest.... Sprawdzałem raspi config werję bootloadera jest ok, pamięć ok , kolejność startu też ok. Nic tam nie zmieniałem. Nagrałem Batocerę na pendrive i uruchomiłem malinę z pendrive, ale w SD był program PINN i coś szło, ale potem mi wypisał że jest pendrive, ale tak jakby nie był bootowany. Ja już nie wiem co źle robię, czy coś nie tak z maliną.

Bardzo proszę Was o jakąś radę i podpowiedź. Za odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam.

ps. Sorry za styl i byki.

Edytowano przez Cosmicgoa
Błąd

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.