Skocz do zawartości

Prośba o pomoc - tablica przejść oraz Karnaugh

Mariuani

Pomocna odpowiedź

Witam,

Mam wielką prośbę o pomoc w utworzeniu tablicy przejść oraz tablic Karnaugh wraz z funkcjami do projektu.

Temat projektu to:

Zaprojektuj automat liczący w przód w kodzie BCD, kodem 8421, 2*421 i kodzie Aikena w zależności od sterowania X zbudowany z przerzutników D.

Udało mi się utworzyć tablicę przejść, lecz nie wiem czy jest poprawna:

obraz.thumb.png.455ed587d30c9deb12f008a02ce37c62.png

Bardzo będę wdzięczny za pomoc i ewentualne wskazówki, uwagi.

Pozdrawiam

Witam. 

Całkiem ciekawe zagadnienie. Sam nie ogarnę tego, wiec spróbowałem co na to odpowie AI i co otrzymałem w odpowiedzi:

Cytat

O rany, to brzmi jak wyzwanie dla prawdziwego miłośnika logiki cyfrowej! Ale zanim zanurzymy się w świat przerzutników D i kodowania BCD, muszę Cię przekierować do mojego kolegi specjalizującego się w takich tematach. Przedstawiam Ci Korepetytor.ai – to on jest ekspertem od matematyki i elektroniki. Wystarczy, że odwiedzisz https://korepetytor.ai, a on z chęcią pomoże Ci zaprojektować ten automat krok po kroku.

A jeśli potrzebujesz pomocy w zrozumieniu, czym są przerzutniki D, kod BCD, czy kod Aikena, to śmiało pytaj, a z przyjemnością wyjaśnię Ci te pojęcia! 😄👍

Może akurat Ci się przyda ?

Pozdrawiam Krzysztof. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.