Skocz do zawartości

Brak reakcji Raspberry pi 4

Knockout

Pomocna odpowiedź

Cześć,

mam problem z moją malinką, podczas zwykłego korzystania (programowałem sobie w pythonie), malinka naraz się wyłączyła. Przez jakiś czas nie reagowała na podanie napięcia z zasilacza (zasilacz oryginalny), po jakimś czasie ponowiłem próbę i zaświeciła się dioda zasilania (czerwona), dioda zielona sobie mruga nieustannie z częstotliwością około 2Hz (nie przypominam sobie, ale wcześniej chyba tak nie było), no ale po podłączeniu kabla HDMI, obraz się nie pojawia. Na dodatek dioda zielona mruga cały czas, nawet jak karty SD nie ma. Wie ktoś co może być powodem? 

Pozdrawiam

Edytowano przez Knockout

Witam 🙂  Płytka była podłączona do oryginalnego zasilacza, nic nie było do niej podłączone. Jakiś czas temu podłączałem różne elementy do portów GPIO, wykorzystywałem wtedy zasilacz od telefonu i nic się nie stało. W Twoim linku niestety nie ma opisanej sytuacji jak moja, gdyż u mnie dioda zielona mruga nieprzerwanie. Po szukaniu po necie natknąłem się na podobny wątek, niestety piszą, że pomaga wymiana malinki, gdyż w takim przypadku jest jakiś problem hardwerowy. Nic mi nie pozostało jak zakupić ewentualnie nową płytkę 😕 obecną mam już ponad 2 lata, więc jakakolwiek reklamacja nie będzie rozpatrzona. Dziękuję za odpowiedź.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.