Skocz do zawartości

Automatyczne właczanie się Rasberry Pi (Raspberry Pi OS) po odzyskaniu zasilania

Lession72

Pomocna odpowiedź

@Lession72 Raspberry Pi po podłączeniu zasilania powinno automatycznie startować. Czy u Ciebie tak się nie dzieje? Jakie Raspberry Pi posiadasz?

• Lubię! 1

Dnia 7.02.2024 o 11:29, Lession72 napisał:

Prosze o podpowiedź, jak zrobić aby Rasberry Pi (Raspberry Pi OS) po odzyskaniu zasilania automatycznie się włączał / uruchamiał program?

Jeśli chodzi o uruchamianie systemu jako takiego to powinien startować automatycznie. Jeśli chodzi o uruchamianie konkretnego programu w tym systemie to albo jako usługa  (hasła: service, system.d do poczytania) albo przez crontab (@reboot). Którego z tych sposobów użyć to już od konkretnego programu zależy.

• Lubię! 2

15 godzin temu, Treker napisał:

@Lession72 Raspberry Pi po podłączeniu zasilania powinno automatycznie startować. Czy u Ciebie tak się nie dzieje? Jakie Raspberry Pi posiadasz?

Przyznam, że dopiero zaczynam testować... chciałem się dowiedzieć czy coś trzeba ustawiać zawczasu, odezwę się po testach 🙂 Dzieki.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

(edytowany)

Uruchamia sie automatycznie i logowanie automatyczne wersji full os opanowałem. Jest ok 🙂

Jedyne co mi na razie nie wychodzi - to autostrt przeglądarki w trybie kiosk. Założyłem w tym temacie nowy wątek.

Edytowano przez Lession72

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.