Lession72 Napisano 7 lutego Udostępnij Napisano 7 lutego Prosze o podpowiedź, jak zrobić aby Rasberry Pi (Raspberry Pi OS) po odzyskaniu zasilania automatycznie się włączał / uruchamiał program? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) 8 lutego Udostępnij 8 lutego @Lession72 Raspberry Pi po podłączeniu zasilania powinno automatycznie startować. Czy u Ciebie tak się nie dzieje? Jakie Raspberry Pi posiadasz? 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mgala 9 lutego Udostępnij 9 lutego Dnia 7.02.2024 o 11:29, Lession72 napisał: Prosze o podpowiedź, jak zrobić aby Rasberry Pi (Raspberry Pi OS) po odzyskaniu zasilania automatycznie się włączał / uruchamiał program? Jeśli chodzi o uruchamianie systemu jako takiego to powinien startować automatycznie. Jeśli chodzi o uruchamianie konkretnego programu w tym systemie to albo jako usługa (hasła: service, system.d do poczytania) albo przez crontab (@reboot). Którego z tych sposobów użyć to już od konkretnego programu zależy. 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Lession72 9 lutego Autor tematu Udostępnij 9 lutego 15 godzin temu, Treker napisał: @Lession72 Raspberry Pi po podłączeniu zasilania powinno automatycznie startować. Czy u Ciebie tak się nie dzieje? Jakie Raspberry Pi posiadasz? Przyznam, że dopiero zaczynam testować... chciałem się dowiedzieć czy coś trzeba ustawiać zawczasu, odezwę się po testach 🙂 Dzieki. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Lession72 12 lutego Autor tematu Udostępnij 12 lutego (edytowany) Uruchamia sie automatycznie i logowanie automatyczne wersji full os opanowałem. Jest ok 🙂 Jedyne co mi na razie nie wychodzi - to autostrt przeglądarki w trybie kiosk. Założyłem w tym temacie nowy wątek. Edytowano 12 lutego przez Lession72 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »