Skocz do zawartości

co to za silnik?

astra_1994

Pomocna odpowiedź

A to M42SP-5 to zapewne oznaczenia firmowe służące do identyfikacji na których nikt się nigdy nie zna, tak jak np. Nokia 3310 - co służy odróżnianiu tylko przez klientów 🙂

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Podepnę się pod temat.

Zakupiłem za przysłowiowego piątaka dwa silniczki DC na giełdzie ostatnio, niestety bez jakichkolwiek parametrów. "Zasil 1.5-3V i będzie", jak rzekł sprzedawca...

Wrzucam fotkę, może ktoś spotkał się z podobnymi, ew. może jakiś sposób na "rozpoznanie" chociażby napięcia zasilania?

Napis: 323 BB, AK.4(spacja i chyba)1

Walnij w mostek H złóż robota i sprawdź przy jakim napięciu ruszy w ten sposób raczej nie spalisz silnika chociaż ja moje 24V zasilam z 36V i się nie palą ale to są o wiele mocniejsze silniki i wiele większe jak Ci nie szkoda to popróbuj od 0 - 12V bo raczej większym napięciem chyba tego nie będziesz zasilał.

Podobne silniki tak na oko to czasem zdarzają się podobne w starych CD/ DVD służą do przesuwania lasera i mają enkoder ale nie mają ślimaka na wale i wytrzymują na pewno 5V.

• Lubię! 1

są podobne do moich z CDromów, myślę że 3-5V i będzie ok... Ewentualnie dokup jeszcze kilka i testuj, przy jakich przestaną działac.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.