astra_1994 Napisano Marzec 2, 2008 Udostępnij Napisano Marzec 2, 2008 Na jednym z śilniczków pisze STEPPING MOTOR M42SP-5 7.5*STEP LOT NO.T P8Z15A. Co to znaczy ?? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Gość Marzec 2, 2008 Udostępnij Marzec 2, 2008 STEPPING MOTOR Czyli to silnik krokowy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Ikar Marzec 2, 2008 Udostępnij Marzec 2, 2008 ...7.5*STEP... I najprawdopodobniej jeden krok to 7,5 stopnia. pozdro Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
i42 Marzec 4, 2008 Udostępnij Marzec 4, 2008 A to M42SP-5 to zapewne oznaczenia firmowe służące do identyfikacji na których nikt się nigdy nie zna, tak jak np. Nokia 3310 - co służy odróżnianiu tylko przez klientów 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
rasta Maj 31, 2009 Udostępnij Maj 31, 2009 Podepnę się pod temat. Zakupiłem za przysłowiowego piątaka dwa silniczki DC na giełdzie ostatnio, niestety bez jakichkolwiek parametrów. "Zasil 1.5-3V i będzie", jak rzekł sprzedawca... Wrzucam fotkę, może ktoś spotkał się z podobnymi, ew. może jakiś sposób na "rozpoznanie" chociażby napięcia zasilania? Napis: 323 BB, AK.4(spacja i chyba)1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Elektryk0 Maj 31, 2009 Udostępnij Maj 31, 2009 Walnij w mostek H złóż robota i sprawdź przy jakim napięciu ruszy w ten sposób raczej nie spalisz silnika chociaż ja moje 24V zasilam z 36V i się nie palą ale to są o wiele mocniejsze silniki i wiele większe jak Ci nie szkoda to popróbuj od 0 - 12V bo raczej większym napięciem chyba tego nie będziesz zasilał. Podobne silniki tak na oko to czasem zdarzają się podobne w starych CD/ DVD służą do przesuwania lasera i mają enkoder ale nie mają ślimaka na wale i wytrzymują na pewno 5V. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
epsilon Maj 31, 2009 Udostępnij Maj 31, 2009 są podobne do moich z CDromów, myślę że 3-5V i będzie ok... Ewentualnie dokup jeszcze kilka i testuj, przy jakich przestaną działac. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »