CountRight Napisano 23 lutego Udostępnij Napisano 23 lutego Witam Posidam RP 4B, zainstalowałem na niej Debiana Bookworm 64 bit. (przy wykorzystaniu oryginalnego Imagera v.1.7.5) Wszystko ładnie działa system pracuje płynnie ale w żaden sposób nie mogę z poziomu programu obsłużyć dwóch ekranów. Posiadam dwa ekrany podłączane do RP i uruchamiam program napisany w python w konsoli systemowej. Niezależnie od wykorzystanej biblioteki tk, QT5, py-game zawsze okno/okna otwiera się na ekranie, na którym znajduje się konsola uruchamiająca program. Każdy ekran działa niezależnie i nie sposób się do tych ekranów odnieść mimo, że system widzi dwa ekrany i każde okno przeciągane ręcznie przy pomocy myszy jest przesuwane poprawnie. Podsumowując, tworząc okna z poziomu skryptu mogę je wyświetlać na jednym ekranie, za to w dowolnej chwili mogę je przeciągnąć myszką na drugi ekran. Zależy mi na utworzeniu okien na dwóch różnych ekranach z poziomu kodu. Za wszelką pomoc będę wdzięczny. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »