klucha Napisano Wrzesień 3, 2010 Udostępnij Napisano Wrzesień 3, 2010 Witam Zrobiłem listę zakupów -kwarc 4/8Mhz 2szt. -atmega 16/32 + podstawka -płytka uniwersalna 840 styków z plastiku 1szt. -mikro przyciski 10szt. -kondensatory : - 100nf 5 szt. - 10uf 5szt. - tu pytanie. Kupić jeszcze z innymi wartościami? ile sztuk? -diody prostownicze ( jakie wartości ile sztuk?) -stabilizator lm7805 -wyświetlacz 4x20 -rezystory ( jakie wartości ile sztuk) -czujnik temp. ds18b20 -triaki ( chcę kupić z 2 sztuki ale nie wiem jakie wartości. Chcę aby mogły one załączyć jakieś urządzenie na 230V) -ZŁĄCZE LISTWA ZACISKOWA AK301 2PIN NIEBIESKA 5mm 6~sztuk Wszystkie propozycje, uwagi, mile widziane! __________ Komentarz dodany przez: Treker Popraw temat, na taki który odzwierciedla treści poruszane w tym wątku.
OldSkull Wrzesień 3, 2010 Udostępnij Wrzesień 3, 2010 Uwagi odnośnie do czego? Jeśli chodzi o potrzebne lubprzydatne rzeczy: -miniwiertarka -lutownica+podstawka lub stacja - cyna -pasta lutownicza - multimetr - jeśłi traiaki to również optotriaki, aby mieć izolację, moim zdaniem na poczatek lepiej przekaźnik i masa innych rzeczy. Napisz do czego to wszystko.
klucha Wrzesień 3, 2010 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 3, 2010 mi nie chodzi o sprzęt który jest potrzebny tylko i wyłącznie o części. A wszystko do ogólnej nauki programowania np. odczyt z czujników, załączanie urządzeń, wyświetlanie różnych wartości z czujników na wyświetlaczu, itp. ewentualnie jakiś prosty robocik np. line follower
Nawyk Wrzesień 3, 2010 Udostępnij Wrzesień 3, 2010 No to przejrzyj sobie gotowe konstrukcje na forum, sprawdź schematy i zrób spis części, które najczęściej się powtarzają. Nie wiem jak inni, ale ja zawsze kupuję pod konkretną konstrukcję elementy z zapasem i gromadzę to co zostało w szufladkach - ostatnio rzadko się zdarza, że muszę coś specjalnie kupować.
klucha Wrzesień 5, 2010 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 5, 2010 Panowie potrzebuję porady jaki Optoizolator kupić w http://mse.beep.pl/ ponieważ zrobiłem tam już całą listę i tylko muszę jeszcze dokupić tą właśnie część. CNY70 nie mają;/ do line followera
Nawyk Wrzesień 5, 2010 Udostępnij Wrzesień 5, 2010 Z transoptorów odbiciowych mają chyba tylko LTH209-01.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »