Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam.

Już od bardzo długiego czasu (jeszcze zanim był chat gpt) próbuję stworzyć sieć neuronową w pythonie. Bardzo dużo się w tym temacie nauczyłem przez ten czas, jednak nie na tyle dużo by stworzyć własną sieć neuronową która wykonywałaby jakieś zaprojektowane przeze mnie zadanie. Próbowałem bibliotek: pytorch, tensorflow, keras, scikit-learn, stable baselines, gymnasium, a nawet pisania sieci od podstaw bez żadnej z tych bibliotek, ale dotychczas moje największe osiągnięcie to napisanie kodu (z tutoriala) który pracuje z environmentami z gymnasium, ale nie całkiem go rozumiałem i nie mogłem go dostosować do swoich zastosowań. Jeśli jest ktoś kto orientuje się w temacie i byłby skłonny podzielić się wiedzą byłbym niezmiernie wdzięczny za wskazówki.

Pozdrawiam.

Cześć,

ja używałem framework Keras+Tensorflow (instalacja z Anaconda) i konta Google Colab (do nauki sieci) i bardzo dobrze to działało. Udało mi się wytrenować  sieć neuronową , że z dokładnością około 95 procent rozpoznawała ludzi na obrazie z kamery.

Uczyłem się z początku z tej serii tutoriali (deeplizard):

i przeczytałem książkę o Tensorflow.

Pozdrawiam

• Lubię! 2

Dzięki, na pewno zajrzę do tej serii. A pamiętasz może autora lub tytuł tej książki? Może też bym sobie poczytał...

Wielkie dzięki, mam nadzieję że po tych kursach i książce będę już coś umiał napisać.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...