Skocz do zawartości

Problem z wiadomościami na PW

Gość

Pomocna odpowiedź

Witam.

Ponieważ w ostatnim czasie (tylko na tym forum) zauważyłem nietypowy problem z interpretacją wiadomości PW przez odbiorców, proponuję dodanie zastrzeżeń tak aby nie było sytuacji w której jeden użytkownik wyśle wiadomość do innego użytkownika będąc nielogicznie oskarżonym o rozpowszechnianie "niezamówionych treści". 

W związku z tym moja propozycja jest taka aby przy pierwszej wysłanej wiadomości do X użytkownika otrzymał on powiadomienie typu "Dodaj do znajomych, oraz pokaż treść wiadomości", albo "Nie pokazuj treści wiadomości, oraz odrzuć kolejne powiadomienia" Wybranie przez odbiorcę tej drugiej opcji będzie zawsze skutkować tym, że nadawca otrzyma powiadomienie; "Twoja wiadomość została odrzucona automatycznie". Myślę, że ten algorytm skutecznie rozwiąże pewne problemy odnoszące się do sfery prywatnej PW.

Pozdrawiam. 🙂

Dziękuję za sugestię. Zapisuję ją, ale na ten moment nie jest planowane jej wdrożenie. W ciągu ostatni ~10 lat było dosłownie kilka problematycznych sytuacji z wiadomości prywatnymi. Większość osób korzysta z nich właściwie tzn. wtedy, gdy obie strony są zainteresowane przejściem do dyskusji prywatnych. Pozostałe tematy są załatwiane publicznie - taki jest charakter forum 🙂 

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.