Skocz do zawartości

Poszukiwany robot-zabawka!

Pomocna odpowiedź

A może na komunie kup mu lutownicę jakiś kit z robotem i z próbuj mu pomóc go poskładać.

Sądzisz, że 8-latek poradzi sobie z lutownicą..? myślę, że jeżeli przeciętny to bez "pomocy" się nie obejdzie, a to już nie będzie jego dzieło 😉

w wieku 8 lat już umiałem lutować ale tylko dwa kabelki i ewt. żarówkę. Też jestem zdania że midstorm to dobra rzecz, albo coś takiego od kromski95 http://allegro.pl/at-eitech-zbuduj-zdalnie-sterowany-mega-jeep-i1237158206.html <- trenuje sprawność manualną i szybko się jej nie zbuduje czyli trenuje także wytrwałość [<= niewiedziałem jak ubrać w słowa] albo jeszcze taka zabawka która ma około 300 elementów i tam są kable baterie.... na takich platformach i je się łączy kablami

Hmm jako że ja pierwszy zaproponowałem mindsormsy to może coś dodam.

W wieku 8 lat również lutowałem proste układy z włącznikami. Jednak osobiście uwielbiałem lego ;] I to nie elektroniczne. Bo one dają bardzo przystępny przeskok między pomysłem a wykonaniem. Widzimy jakie mamy elementy. I myślimy co z nich zrobić. Ale wszystko zależy od dziecka. Jeśli nie ma do tego żyłki to nawet z instrukcji nic nie złoży.

Mindstormsy są dobre na początek. Żeby zobaczył ze może taką dziedziną się zajmować. A później tak na początku gimnazjum trzeba będzie kupić mu i tak oślą łączkę i lutownicę ;] Albo samemu go uczyć.

No i mindstormsami nie oparzymy ręki czy nie zrobimy sobie krzywdy w inny sposób....

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...