Skocz do zawartości

VESC - deska elektryczna, poziom skomplikowania

Dzolo2k1

Pomocna odpowiedź

Cześć, 

przychodzę do Was z dość nietypowym pytaniem. Jestem w trakcie rozpoczynania pracy inżynierskiej, ogólny temat to deskorolka elektryczna. Temat jest na tyle obszerny, że zacząłem się w tym gubić, a dokładnie chciałbym dowiedzieć się nt. poziomu skomplikowania takiego oto projektu. Części są drogie, więc trochę boję się zamawiać rzeczy, które później będę musiał odstawić w kąt. Bardzo zainteresowały mnie VESC np. Makerbase VESC MINI 6.7 Pro - lecz tutaj dochodzę do problemu, który może wykluczyć całkowicie pracę inżynierską, ponieważ z tego co widzę, to jest to gotowiec, dosłownie plug and play. Czy jest tu osoba, która miała styczność z VESC i jest w stanie powiedzieć mi jak bardzo rozbudować mogę taki projekt. 

Tak na prawdę to nie napisałeś co ma być w twojej pracy inżynierskiej i gdzie jest problem. Co masz zrobić:

- zaprojektować deskę (materiał i kształt)
- dobrać kółka
- dobrać silnik
- dobrać baterię
- zaprojektować układ sterujący i zasilający

Masz chyba już jakiś plan na tę pracę?

17 godzin temu, Sylba napisał:

Tak na prawdę to nie napisałeś co ma być w twojej pracy inżynierskiej i gdzie jest problem. Co masz zrobić:

- zaprojektować deskę (materiał i kształt)
- dobrać kółka
- dobrać silnik
- dobrać baterię
- zaprojektować układ sterujący i zasilający

Masz chyba już jakiś plan na tę pracę?

Chodzi mi tylko o VESC 🙂, reszta to dosłownie wybierz dobre komponenty i podłącz. 

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.