Brosper Napisano Wrzesień 30, 2010 Udostępnij Napisano Wrzesień 30, 2010 http://mobot.pl/index.php?site=products&type=854&details=8907 Ostatni raz spotkałem się z nim oglądając program DARPA Grand Challenge na discovery "nie pamiętam polskiej nazwy. Co sądzicie o tym czujniku. Nie ma podanej ceny wiec nie wiem jak na tym ucierpiały by nasze budżety. Ale czy opłacało by się taki czujnik wykorzystać np. w Sumo/Minisumo? Czy może byłby to przerost formy nad treścią. Jeszcze niedawno widziałem podobne rozwiązanie zrobione z serwa i czujnika Sharpa. Rozwiązanie raczej nowe. Niespotykane w normalnych robotach. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
mactro Wrzesień 30, 2010 Udostępnij Wrzesień 30, 2010 Do minisumo zdecydowanie za duży, do sumo zresztą też. Pomijam już fakt, że nie chciałbym, aby jakiś robot przejechał mi się po czujniku za 3,5k 😋 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MirekCz Wrzesień 30, 2010 Udostępnij Wrzesień 30, 2010 Cena zaporowa 🙂 Rozwiązanie jest znane i powszechnie w niektórych miejscach używane. Nie jest stosowane tylko w robotyce amatorskiej, bo rzadko kto ma takie pieniądze na zabawki (szczególnie w polsce). Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź