Skocz do zawartości

Zasilanie zakupionego wzmacniacza generatora sygnału

qba82

Pomocna odpowiedź

Cześć,

mam taki chiński wzmacniacz generatora sygnałów FPA101A, bez instrukcji obsługi i mam wątpliwości jak go zasilić. Próbowałem 1 zasilaczem warsztatowym - do GND + do jednego z VCC, potem dwoma zasilaczami (minus wspólny na GND a plusy do dwóch VCC 24V) dając takie samo napięcie i dalej nic, wzmacniacz się włącza, grzeje, ale nie przenosi sygnału doprowadzonego do INPUT. Sygnał pochodzi z generatora sygnałów i testowo dałem 1kHz 5V, na wyjściu wzmacniacza jest on nieobecny, tylko około 2.7V prądu stałego. Na OUT+ OUT- też nic nie ma. Może nie bardzo rozumiem jak to ma być zasilane? Z tego co znalazłem są takie informacje:

FPA1000 zasilany jest przez transformator (lub dwukanałowy zasilacz prądu stałego),

gdzie indziej takie info: Transformator 1xpower, który domyślnie będzie podwójnym zasilaniem 24V. Nie mam tego transformatora.

poniżej zdjęcia:FPA101A.thumb.jpg.d5592913f1a973be4bf8dcace94d70c2.jpgIMG_20250327_132204.thumb.jpg.e329287f43c2b87df93bacf01a603b1c.jpgtransformator.thumb.jpg.05193de371cfbafa01f0d1f80fd28632.jpg

Ktoś z Was wie o co w tym chodzi? 

Edytowano przez qba82

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.