Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam

Mój Raspbery Pi 3B+ i serwerek postawiny na nim, po zwarciu w instalacji elektrycznej jest w trybie awaryjnym.

Nie ,mogę połączyć się z internetem poprzez LAN do routera bo router go nie widzi, zapewne dlatego że jestem w trybie awaryjnym.

Nie mam jak skopiować wszystkich komunikatów na ekranie podczas startu systemu ,ponieważ brak jest możliwości podłączenia się do sieci

Malinkę podłączyłem do TV przez HDMI i na ekranie pokazuje się końcowy komunikat:
You are in emergency mode.After logging in, type ''journalctl -xb'' to view
system logs, ''systemctl reboot'' to reboot, ''systemctl default'' or ''exit''
to boot into default mode.

Give root password for maintenance
(or press Control-D to continue):

Po wciśnięciu Control i D :

Reloading system manager configuration
Starting default target239016759_3B.thumb.jpg.27218c1015451333031517774ae4f5ce.jpg

Próbowałem wpisywać hasło roota :
pass,raspberry ale wyświetla się komunikat :Login incorrect
Serwerek zakupiłem od kolegi 4 lata temu ,który niestety już nie żyje i do wczoraj spisywał się bezbłędnie.
Bardzo proszę o pomoc kolegów.

Dnia 30.05.2025 o 09:08, teson napisał:

pass,raspberry ale wyświetla się komunikat :Login incorrect
Serwerek zakupiłem od kolegi 4 lata temu ,

@teson czy próbowałeś obejść hasło (są na to różne metody, jeśli masz fizyczny dostęp do urządzenia) i problem nadal występuje, czy nie próbowałeś tej metody?

Nie wiem w jaki sposób można obejść hasło.

Malinka przetrwała, wysypał się Raspbian.Po ponownym wgraniu oprogramowania na inną kartę , wszystko wróciło do normy.

Mam pytanie, czy jest jakiś program aby naprawił mi wysypany system tak jak w Windowsie ,na poprzednie karcie?

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...