_LM_ Sierpień 24, 2025 Udostępnij Sierpień 24, 2025 (edytowany) Ja kiedyś miałem taką dziadowską drukarkę (albo papier?) brother szlag ją trafił bo papier przykleił się do bębna. Teraz drukuję na starej hp (nie pamietam modelu bo stoi w drugiej pracy) i wychodzi elegancko Edytowano Sierpień 24, 2025 przez _LM_
AntekBezak Sierpień 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Sierpień 24, 2025 1 godzinę temu, etet100 napisał: Są też dostępne papiery woskowane (jak podkład do naklejek) sprzedawane właśnie jako papier do pcb. Nie każda drukarka to łapie (śliskie!) ale jak się uda to efekt jest ciekawy. Dobra szczegółowość i odchodzi bez problemu. O, taki papier do naklejek jest na tej konkretnie drukarce często drukowany. Można tego użyć do termotransferu? Robi się to wtedy jakoś inaczej?
etet100 Sierpień 24, 2025 Udostępnij Sierpień 24, 2025 6 minut temu, AntekBezak napisał: O, taki papier do naklejek jest na tej konkretnie drukarce często drukowany. Można tego użyć do termotransferu? Robi się to wtedy jakoś inaczej? Ja mówię konkretnie o takim https://allegro.pl/oferta/papier-termotransferowy-a4-do-pcb-laminat-10szt-11917748208 To z jednej strony jest śliskie. Toner nie wtapia się i w całości przechodzi na PCB. Nie wiem czy inne tego typu papiery też się sprawdzą. 1
_LM_ Sierpień 24, 2025 Udostępnij Sierpień 24, 2025 Ten ma taką zaletę że nie zostawia kredy na laminacie, jest bardzo dobry to tych zastosowań
AntekBezak Sierpień 24, 2025 Autor tematu Udostępnij Sierpień 24, 2025 54 minuty temu, etet100 napisał: Ja mówię konkretnie o takim https://allegro.pl/oferta/papier-termotransferowy-a4-do-pcb-laminat-10szt-11917748208 To z jednej strony jest śliskie. Toner nie wtapia się i w całości przechodzi na PCB. Nie wiem czy inne tego typu papiery też się sprawdzą. Interesujące, jak będę miał czas to wypróbuję. Dzięki za linka.
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »